Nişanyan'dan Skandal Atatürk Sözleri! Öğretmen Cinayetini Savunan Densize 'Allah Belanı Versin' Tepkisi

İstanbul'da öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için skandal bir açıklama yapan Sevan Nişanyan'a tepkiler dinmiyor. 'genç bir insanın hayatını bilerek ve isteyerek kaydıran birinin orantılı şekilde cezalandırılması doğrudur. Bazı koşullarda öldürmek bir yöntem olabilir' diyen Nişanyan'a en sert tepki Özgür Demirtaş'tan geldi. Son dakika gelişmesine göre katil tutuklandı.

İstanbul Eyüpsultan'da öğrencisinin silahlı saldırısıyla hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için eğitimcilerden tepki yağdı. Kahreden olayla ilgili konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, saldırıyı protesto etmek için Türk Eğitim-Sen öncülüğünde, 10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu.

SEVAN NİŞANYAN'DAN SKANDAL AÇIKALMA

Eğitim camiasını yasa boğan silahlı saldırıyla ilgili skandal açıklama ise Nişanyan Sözlüğü'nün yazarı olan Sevan Nişanyan'dan geldi. Türkiye'dan kaçarak yurt dışında yaşamaya başlayan Sevan nişanyan kendi okul döneminde yaşadıklarına göndermede bulunarak öldürülen İbrahim Oktugan gibi bazı öğretmenlerin öldürülebileceğine dair inanılmaz bir açıklamaya imza attı.

nisanyan-xxx.webp

Sevan Nişanyan'ın skandal açıklaması şu şekilde: Genç bir insanın hayatını bilerek ve isteyerek kaydıran birinin orantılı şekilde cezalandırılması doğrudur. Bazı koşullarda öldürmek bir yöntem olabilir. 11 yıllık okul hayatımda belki 60 öğretmen tanıdım. En az yirmisi kompleksli, sadist, cahil, içten pazarlıklı puştlardı. Birini dahi imha etmeğe cesaretim yetmediği için hep kendimi suçlarım. Öldürülen İbrahim Bey'i tanımam etmem. Ama arkasına aldığı posteri iyi tanıyorum.

SEVAN NİŞANYAN'A EN SERT TEPKİ ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN GELDİ

Nişanyan açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden kendisine yönelik olarak gelen tepkilere aldırış etmeden sözlerinden geri adım atmayacağını duyurdu. Nişanyan'a sosyal medyadan en net, en keskin tepkiyi gösteren isimse ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'dı.

zgur-demirtas.webp