Osman Kavala Yeniden Yargılanmayı Talep Etti

Osman Kavala Yeniden Yargılanmayı Talep Etti
İş insanı Osman Kavala, yaptığı basın açıklamasıyla yeniden yargılanmayı talep etti.

2017 yılından bu yana tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, yeniden yargılama talep ederek, "Temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir" dedi.

2 bin 382 gündür hapiste bulunan iş insanı Osman Kavala yeniden yargılanmayı talep etti.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan Osman Kavala, yaptığı basın açıklamasıyla yeniden yargılanmayı talep etti.

"ADALET HERKES İÇİN GEREKLİ"

Kavala açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

- Bariz hak ihlalleri içeren, delillere dayanmayan mahkûmiyet kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir.

- Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için gereklidir. Her yurttaşın hayatı ve hakları eşit derecede değerlidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Gezi davası kapsamında cezaevinde olan Osman Kavala'nın aralarında bulunduğu 5 kişinin durumuna işaret etmesiyle "Gezi davasında cezaevinde olanlar nasıl tahliye olabilir" sorusu gündeme gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osman Kavala ve Gezi davası tutuklularının yeniden yargılanma tartışmasının gündeme gelmesine ilişkin olarak, "Hiçbir organ ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz" demişti.