Peker'in iddialarına Başsavcılıktan yanıt

Peker'in iddialarına Başsavcılıktan yanıt
Suç örgütü lideri Sedat Peker, Youtube hesabı üzerinden paylaştığı videoda, Tolga Ağar'ın Yeldana Kaharman'ın ölümünde baş şüpheli olduğunu söylemişti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 'Her şeyi anlatacağım, madem öyle hepimiz bilelim' diyerek AKP Milletvekili Tolga Ağar hakkında iddialarda bulunmuştu.  Peker, AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına maruz bırakıldığını söyleyerek şikayetçi olduktan bir gün sonra evinde ölü bulunan gazetecilik öğrencisi Yeldana Kaharman'a ilişkin "Mehmet Ağar'ın oğlunu tecavüzden şikâyet eden kadın ertesi gün ölü bulundu" dedi.

Ağar ise Peker'e bir yanıt vermiş ve Şaibe yaratarak, ima yoluyla beni suçlamaya çalıştığı adı geçen gazeteciyi tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır. Konunun şahsımla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır." demişti. 

Başsavcılıktan açıklama geldi

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Yeldana Kaharman'ın intihar sonucu boğularak öldüğü ve kimsenin intiharda etkisinin bulunmadığının saptandığı söylendi.

Savcılığın açıklaması şöyle:

 "Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K'nin asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16 Ekim 2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır." 

 

Etiketler :