Ses Yalıtımlı Odada Onlarca Çocuğu İstismar Etti! Sapık Sucu Bugün Hakim Karşısında

İstanbul Bağcılar’da 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’ın dükkânında ses yalıtımlı bir odada 4 çocuğa yönelik 10 yılı aşkın süredir devam eden cinsel istismar Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Şenay bugün İlk kez hakim karşısına çıkıyor.

Halk TV Özel Haberler Müdürü Seyhan Avşar'ın ortaya çıkardığı ses yalıtımlı odada cinsel istismar davası bugün görülüyor.

İstanbul Bağcılar'da geçen yıl 11 yaşındaki kız çocuğunu işyerinde istismar eden sucu Metin Şenay'ın çok sayıda çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. 60 yaşındaki sanık hakkında hazırlanan iddianamede yüzlerce yıl hapis cezası istendi.

SAVCI EN ÜST SINIRDAN CEZA İSTEDİ

Duruşmada UCİM avukatları, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak suçuna ilişkin ve bu suça başka kimlerin iştirak ettiğinin tespit edilmesine ilişkin başvuruda bulunacaklarını ifade etti.

Duruşma savcısı mütalaasını verdi. Sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Duruşma 4 Haziran’a ertelendi.

DURUŞMAYA AVUKATLAR ALINMADI

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşma 14.02 itibarıyla başladı. Tutuklu sanık duruşmaya getirilmedi. Sanık Şenay duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Basına kapalı görülen duruşmaya CMK tarafından atanan ve yetki belgesi olan avukatlar da alınmadı, Avukatlar Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin suç işlediğini belirterek tutanak tutanak tutacaklarını belirtti.

AVUKATLARIN SORUSUNA AİLELERDEN TEPKİ

Duruşma sırasında mağdur çocukların aileleri dinlendi. Avukatların, "Çocukları sucuya gönderdiniz ve sonra ne yaptığını sorgulamadınız mı?" şeklindeki soruları üzerine mağdur çocukların aileleri sinirlenerek bağırdı.

whatsapp-image-2024-05-07-at-13-16-24-2.jpeg

Duruşma öncesi Kadın Meclisi, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) adliye önünde iki ayrı basın açıklaması yaptı. Kadın Meclislerinden Fidan Ataselim, “Kaç çocuğun istismara uğradığını halen açığa çıkaramadılar. 2009’da bu suçu işlemiş kişi 2024’te ilk kez yargılanacak. 15 yıl olmuş bu olay yaşanmaya başlanalı. Bizler gerçek adaletin yerine gelmesi için elimizden geleni yapacağız. ‘Çocuk susar sen susma’ diyorlar. Ancak çocuk bir şekilde anlatır. Siz ‘gözlerinizi kapatmayın’ yeter ki” dedi.

whatsapp-image-2024-05-07-at-13-16-24.jpeg

whatsapp-image-2024-05-07-at-13-16-24-2-001.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr