Şoförün ifadesi çıldırttı!

Kapısı açık otobüsten düşen kadının hayatını kaybettiği kazada şoförün ifadesini verdi:"Kazada tek kusurum kapının açık olması."

Adana'da özel halk otobüsünün açık kapısından düşerek ağır yaralanan ve 4 gün sonra hayatını kaybeden 75 yaşındaki Hatice Sabahi'nin ölümüne sebep olan kaza sonrası sürücü Vedat K. tutuklandı.

24 Nisan'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden dönüş yolunda özel halk otobüsüne binen Hatice Sabahi, kartını göstermek için ayağa kalktığında dengesini kaybederek açık kapıdan düştü ve ağır yaralandı.

otobus1.webp

İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri Sabahi'yi hastaneye kaldırdı.

Sürücü Vedat K. gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sabahi, hastanede beyin kanaması, kemik kırıkları ve kafa içi kanama gibi müdahaleler gördü.

Maalesef tüm müdahalelere rağmen Sabahi 28 Nisan'da hayatını kaybetti.

otobus2.webp

Sürücünün İfadesi:

Tutuklanan Vedat K., ifadesinde şunları söyledi:

Hızım 20-30 kilometreydi. Yeni hareket ettiğim için kapıyı kapama fırsatım olmadı.

Kazada tek kusurum kapının açık olması. Hemen durdum ve 112'yi aradım.

otobus3.webp

Cenaze Töreni:

Sabahi'nin cenazesi 29 Nisan'da Ali Hocalı Mezarlığı'nda defnedildi. Törene eşi Cemil Sabahi, çocukları ve yakınları katıldı. Aile törende gözyaşı döktü.

Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Vedat K., "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla tutuklandı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu üzücü olay, yetkililerden toplu taşıma araçlarının güvenliğine yönelik denetimlerin sıkılaştırılması ve sürücülere yönelik eğitimlerin artırılması talebini beraberinde getirdi.

Etiketler :