Sosyal Medyada Gündem Olan Video: "Evliya Havadan Yürür, Bir Adımı 90 Kilometredi"

Hoca olduğunu iddia eden bir kişi evliyanın nasıl anlaşılacağını bir videoyla anlattı. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde 'evliyanın havadan yürüdüğü ve bir adımının 90 kilometre olduğu' anlatılıyor.

Kendisini hoca olarak tanıtan bir kişi sosyal medyada gündem oldu. Bir video paylaşan kişi evliyanın nasıl olduğunu ve nasıl anlaşılacağını anlattı. Videoda hoca olduğunu belirten kişinin sözleri şöyle:

"Havadan yürüyen gelir bir evliya, hazreti şeyhin önünde oturur, elini tutar tarikat alır. Sonra havada yürüyerek gider, talebe şaşırır. 'Hocam ne oldu, ne yaptınız, ne konuştunuz' der. Havada yürüyen evliya bir adımda 90 kilometre yol alırlar.

Allah onlar için zamanı ve mekanı daraltır. Tekrar gider o evliya... Mürit şaşırır, içinden der ki 'Havada yürüyen evliyanın tarikat almasına ne ihtiyacı var', şeyh bu cevabı verir: 'Oğlum kul ile Allah-u Teala arasında 70 bin perde var. Ben bu perdelerin hepsini aşmışım ama bu daha başlangıçta olan bir insan. O perdeleri aşabilmesi için benim gibi mükemmel şeyhe ihtiyacı vardı, o yüzden geldi bana intisap etti."

1-001.png

2-002.png

3-002.png