Suriyeliye Bilet Satmayınca Bileti Kesildi! Platformdan Çıkartıldı!

Suriyeliye Bilet Satmayınca Bileti Kesildi! Platformdan Çıkartıldı!
Türk vatandaşı olan Besil Elbattah'a Suriye uyruklu olduğu için otobüs bileti satılmadı. Bilet satışı yapılan internet platformu Elbattah’tan özür diledi. Yabancılara yalnız bayilerden bilet sattıklarını savunan firma ise platformdan çıkarıldı.

Türk vatandaşı olan Besil Elbattah'a Suriye uyruklu olduğu gerekçesiyle otobüs bileti satışı yapılmadı, bu durum ırkçı nefretin yeni bir örneği olarak görüldü. Bilet satışını gerçekleştiren internet platformu, Elbattah'a özür dilemek zorunda kaldı ve yabancılara bilet satışının sadece bayilerden yapıldığını savunan firma platformdan çıkarıldı.

Karabük'te bilgisayar mühendisliği okuyan Türk vatandaşı Besil Elbattah, Gaziantep'teki ailesini ziyaret etmek için otobüs bileti almak istediğinde, bilindik bir platformdan bilet alırken Suriye uyruklu olduğu gerekçesiyle ret aldı. Elbattah'a gösterilen bu ayrımcı tutum, sosyal medyada gündem oldu ve platform, bu uygulamanın kendi politikalarını yansıtmadığını belirterek özür diledi.

Elbattah, bilet satan platformun yabancılara internet üzerinden bilet satışı yapmadığını açıklamasının ardından, biletin bayilerden temin edilebileceği ifade edildi. Ancak bilet satışını gerçekleştiren firma, platformdan men edildi. Elbattah yaşadığı olayla ilgili olarak, Türk vatandaşı olduğunu ve ablasının Geçici Koruma Kimlik Belgesi ile Türkiye'de bulunduğunu belirterek, bilet almadan önce ablasının Göç İdaresi'nden yol izni aldıklarını açıkladı. Olayın ardından Elbattah, başka bir firmadan yeni bilet temin ettiğini ifade etti.

bilet.webp