TRT Lefkoşa Temsilcisinin Diploması da Şaibeli Çıktı

TRT Lefkoşa Temsilcisinin Diploması da Şaibeli Çıktı
Sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklanan TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan'ın doktora diplomasında da şaibe iddiaları var. Konuyla ilgili haber, Kıbrıs'ın yerel basınına yansıdı.

‘Sahte diploma’ soruşturması kapsamında tutuklanan Sefa Karahasan'ın, İşletme bölümünden aldığı doktora tezini beyan edemediği öne sürüldü.

Kıbrıs'ta yayın yapan Diyalog gazetesinde yer alan habere göre, Sefa Karahasan dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Polis, zanlı Karahasan’ın 29 Mart 2021 tarihinde okula kaydolduğunu ancak bunun 1 Şubat 2021 olarak değiştirildiğini ve 31 Mayıs 2023 tarihinde mezun edildiğini belirtti.

Polis, zanlı Karahasan’ın doktorasının İşletme Yönetimi Bölümünden aldığını ancak ilgili doktora tezini beyan edemediğini kaydetti.

Zanlının normalde 2024-2025 güz döneminde mezun olması gerektiği belirtildi.

Polis, zanlının diploma ve transkripti ise kendilerine teslim ettiğini, "İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim" şeklinde sözlü beyanda bulunduğunu dile getirdi.
Doktorada 18 ders olduğunu ancak zanlının transkriptinde 14 dersin görüldüğünü söyleyen polis, 9 kişiden ifade alındığını, 10 kişiden daha ifade alınacağını belirtti.