Tası Tarağı Toplayıp Gitmişti! Türkiye'yi Terk Eden Ünlü Modacıdan Flaş Karar

Tası Tarağı Toplayıp Gitmişti! Türkiye'yi Terk Eden Ünlü Modacıdan Flaş Karar
Ünlü modacı Yıldırım Mayruk, dört yıl önce Türkiye'ye terk edip KKTC'te taşınmıştı. Mayruk, aldığı yeni kararı duyurdu.

Ünlü moda ustası Yıldırım Mayruk, Kuzey Kıbrıs'a yerleştiği dört yıl boyunca yaşadığı zorluklar ve deneyimleri üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bürokratik engeller ve vatandaşlık hakları konusundaki sıkıntılar nedeniyle artık Türkiye'ye geri dönmeye karar verdiğini dile getirdi.

Mayruk, KKTC'de adeta 'ikinci sınıf vatandaş' gibi muamele gördüğünü belirtirken, devletin her aşamasında karşılaştıkları zorlukları detaylı bir şekilde anlattı. Göç izni almak için yaşadığı sıkıntılar, sağlık raporlarının kabul edilmemesi, oturma izni sürecindeki karmaşa gibi konular Mayruk'un KKTC'deki hayal kırıklıklarını ve memnuniyetsizliğini ortaya koyuyor.

yildirim-mayruk1.jpg

Halkın Sesi'nden Dilek Orhan'a konuşan Mayruk, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Muhaceret için izin almak istedim; belimden rahatsızım, ayakta duramıyorum, kâğıdımı vermek için sıraya girdim. Bu kez İstanbul’a gidince beni arayıp adaya gelemeyeceksin dediler. Oturum iznim var, gününde yaptım. Adaya gelmeden rapor alın dediler. Hastaneye gittim, kontrol yaptırdım, raporlarımı aldım. Buraya gönderdim.

Ailem olmadığı, eşim ve çocuğum olmadığı için raporu kabul edilmedi. Ailem yokmuş, çocuğum yokmuş, ‘tek ve sap bir adamsın’ dendi ve birey yerine konmadım. Alacağım sağlık raporunu KKTC kabul etmiyor.
Üstelik Sağlık Bakanlığı tarafından devletin tedavi için vatandaşını yolladığı hastanenin raporunu kabul etmiyor.

Bunu İçişleri Bakanı Dursun Oğuz yapıyor. Bu ülkede yasalarla ilgili de her gün bir şey değişiyor, oturma izniyle de her gün bir şey değişiyor. Özgürlükleri kısıtlayan bir uygulama…

Her yerde hoş karşılanıyorum ama her seferinde yine de uzayan ve ne yapacağımızı bilmediğimiz muamelelerle karşı karşıya kalıyoruz ve hırçınlaşıyoruz. Çaresizlik içinde yaşadığımız bir ülke, çok ama çok seviyoruz ama nereye kadar?

Dört yıldır buradaydım, çok sevdiğim bu ülkeye para ödeyerek girdim. Çıkışta da bu sorunları yaşayacağım için çok kırgınım."