Yunan Adaları'na Gitmek İsteyenler Dikkat: İşte Son Liste

Yunan Adaları'na Gitmek İsteyenler Dikkat: İşte Son Liste
Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, ekspres vize uygulamasının artık 10 Ege adasında geçerli olacağını duyurdu.30 Mart'ta başlayan ve önce 5 adada geçerli olan uygulama genişletildi. Yeni eklenen adalar şunlardır: İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi).

Yunanistan, Türk vatandaşlarına 5 Ege adası için sunduğu ekspres vize uygulamasını 10 adaya çıkardı.

Ekspres vize ile İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos), Sakız (Chios), İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarını ziyaret etmek mümkün.

Ekspres vize 1 ila 7 gün arasında geçerli olup, sadece başvurulan ada için kullanılabiliyor.

Vize başvurusu için gerekli evraklar, adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine veya Yunan yetkili birimlerine teslim edilebiliyor.

ada1x.jpeg

Detaylar:

Ekspres vize uygulaması 30 Mart'tan itibaren 5 Ege adası için geçerliydi. 30 Nisan'dan itibaren ada sayısı 10'a çıkarıldı.

Ekspres vize sadece deniz yoluyla ulaşılabilen adalara geçerli.

Vize ücreti 30 Euro.

Vize başvurusu için pasaport, 2 adet biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası ve konaklama belgesi gerekli.

ada.jpeg

Başvurular seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılmalı.

Yunanistan'ın ekspres vize uygulamasını 10 adaya çıkarması, Ege adalarına seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşları için sevindirici bir haber. Bu sayede vize prosedürü daha kolay hale geliyor ve vize süresi kısalıyor. Özellikle yaz aylarında Ege adalarına yoğun bir talep olduğu göz önüne alındığında, bu uygulamanın turizme önemli bir katkı sağlayacağı öngörülüyor.