Güzelliğin Sırrı ‘Bal’da

Güzelliğin Sırrı ‘Bal’da
Yemeklerde şeker için harika bir alternatif olan balın cildinizin güzelliği için muhteşem etkileri olduğunu biliyor musunuz?Eski çağlardan bu yana güzellik bakımının bir parçası olan bal, son yıllarda sabun, nemlendirci krem...

Yemeklerde şeker için harika bir alternatif olan balın cildinizin güzelliği için muhteşem etkileri olduğunu biliyor musunuz?

Eski çağlardan bu yana güzellik bakımının bir parçası olan bal, son yıllarda sabun, nemlendirci krem gibi pek çok güzellik ürünlerinin bir parçası haline geldi. İşte balın güzelliğiniz için harika faydaları.

Bal Foto: Shutterstock

Anti-bakteriyel özelliği bulunan bal, sivilcelerin azalmasına yardımcı oluyor. Cildinizde oluşan sivilcelerle doğal yolla savaşmak için yapmanız gereken yaklaşık 15 dakika temiz yüze taze bal uygulamak, ardından ılık su ile yıkamak. Haftada iki kez düzenli olarak uyguladığınızda farkı göreceksiniz.

Bol zeytinyağı ile karıştırarak saçlara uygulandığında bal, saçlara ışıltı yumuşaklık ve güç veriyor. Bu maskeyi ise saçlarınızı yıkamadan bir saat önce uygulayabilirsiniz.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için bal, şeker ve limonu karıştırıp, mikrodalgada hazırlayacağınız karışım sayesinde kendi özel karışımınızı hazırlayabilirsiniz.

Gözlerinizin altında oluşan halkalardan bal ile kurtulabilirsiniz. Haftada iki kez göz altlarınıza uygulayacağınız bu karışım ile koyu halkalardan kurtulabilirsiniz. Dilerseniz karışım içine badem yağı da ekleyebilirsiniz.

Bal- Foto: Shutterstock

Bal ve süt ikili cildi parlak ve mükemmel göstermek için harika bir ikili. Deride kolajen oluşumunu düzenlemeye yardımcı olan bu karışım sayesinde cildinizi parlak bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Çatlak ve kurumuş dudaklardan kurtulmak için bir miktar limon suyu içine bal karıştırıp ardından dudak fırçası yardımıyla dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Sözcü