"Hırsıza hırsız deriz" sözüne 10 bin 500 lira para cezası!

"Hırsıza hırsız deriz" sözüne 10 bin 500 lira para cezası!
CHP'li gencin "hırsıza hırsız deriz" sözü hakkında karar çıktı. Mahkeme 10 bin 500 lira para cezası verdi.

"Biz Manisalılar çekirdeğe çiğdem, mısıra darı, hırsıza hırsız deriz" sözlerine yargıdan tartışma yaratan bir karar çıktı. CHP Manisa Gençlik Kolları önceki dönem başkanı Güngör Serdar Bozyaka'ya 10 bin 500 lira para cezası verildi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; CHP Manisa Gençlik Kolları önceki dönem İl Başkanı Güngör Serdar Bozyaka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası almış ve cezası ertelenmişti. Henüz Yargıtay'dan temyiz sonucu çıkmadan Serdar Bozyaka'ya Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle ikinci bir dava daha açıldı. Bu açılan davanın gerekçesi ise Bozyaka'nın aldığı ceza sonrasında yaptığı açıklamalar oldu.

Bozyaka'nın aldığı ceza sonrası yaptığı açıklamaları ihbar kabul eden Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bozyaka hakkında bir soruşturma daha başlattı. Söz konusu haberde "Biz Manisalılar çekirdeğe çiğdem, mısıra darı, hırsıza hırsız deriz" sözleri sebebiyle Bozyaka'nın Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edildi. Manisa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar verildi. Serdar Bozyaka hakkında mahkeme 10 bin 500 TL para cezası verilmesine hükmetti.