Hürriyet okur temsilcisi'den, Hürriyet yazarı Selvi'ye eleştiri

Hürriyet okur temsilcisi'den, Hürriyet yazarı Selvi'ye eleştiri
Abdulkadir Selvi yeni darbe olacak iddiasını köşesine taşımıştı. Faruk Bildirici okur temsilcisi olarak köşesinde Selvi'yi "toplumda korku ve endişe verici haber ve yazılar yazmamalı" diye uyardı.

5 Haziran'da Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde "FETÖ’cülerden yeni darbe tarihi" başlığında yazı yazmış ve ardından da 15 haziranda yeni bir darbe tartışması gazetelerde köşe yazarları arasında başlamıştı. Hürriyet'in okur temsilicisi Faruk Bildirici bugün köşesinde "Korku hipnozu" başlığında bir yazı yazarak Selvi'yi eleştirdi.. Konuya ilişkin yazı şöyle; 

Aslında şimdilerde yazılan yeni darbe, yeni terör eylemi gibi haber ve yazılar da o eski “öcü”ler ile aynı işlevi görüyor. Kimi siyasetçilerin söylemlerinden beslenen “yeni darbe”, “yeni saldırı”, “terör örgütünün yeni planı” gibi haber ve yazılar, toplumda korku ve endişe yaratıyor, medyada üretilen bu ruh hali dalgalar halinde her yana yayılıyor.

Üstelik teröre karşı çıkma iddiasıyla kaleme alınan bu tür haber ve yazıların, gerçekte terörün amacına hizmet ettiğini de söylemek mümkün. Unutmayalım, terör sözcüğünün Türkçedeki anlamı, “bulunduğu ortamda gerilim yaratmak, yıldırmak, korku salmak”.

YAZININ TAMAMI İÇİN

Etiketler :