Dış basında 'Adalet Yürüyüşü': Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş büyük yankı uyandırdı

Dış basında 'Adalet Yürüyüşü': Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş büyük yankı uyandırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlatılan 'adalet yürüyüşü' dış basında büyük yankı uyandırdı.

CHP lideri öncülüğündeki 'adalet yürüyüşü' Batı medyasında da geniş yer buldu. Dış basın, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından yapılmaya karar verilen yürüyüşü dakika dakika aktardı.

Fransız AFP haber ajansı, “Türkiye’nin anamuhalefet partisi destekçileri, Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için Ankara sokaklarına çıktı” yazdı. AFP Kılıçdaroğlu’nun “Ödenecek bir bedel varsa, bunu ödeyecek ilk kişi ben olacağım” açıklamasına da haberinde yer verdi.

İngiliz Reuters haber ajansı ise gelişmeleri “Türkiye’nin iki büyük şehrinde binlerce insan, muhalefet milletvekilinin casusluk suçlamasıyla 25 yıl hapis cezası alıp tutuklanmasını protesto etmek için sokaklara çıktı” yazdı.

Reuters, Enis Berberoğlu’nun 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından başlayan baskılarda tutuklanan ilk CHP milletvekili olduğunu hatırlattı. Haberi “Türkiye’de muhalefet partisi yürüyüşüne başkentten başladı” başlığıyla duyuran ABC News haber portalı, İstanbul’da sonlanacak yürüyüşün detaylarını aktardı.

Katar merkezli Al Jazeera de Adalet Yürüyüşü’ne geniş yer veren yayın organları arasında yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını sayfalarına taşıyan Al Jazeera, yürüyüşün tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutulduğu İstanbul’daki Maltepe Cezaevi’ne kadar süreceğini duyurdu.

Öte yandan, İngiliz BBC, Alman Deutsche Welle, Rus Sputnik gibi yayın kuruluşlarının Türkçe masaları bugün yaşanan gelişmeleri takipçilerine anbean duyuruyor.

Etiketler :