Kapanmıştı... Penguen'den 'geri dönüş' sinyali

Kapanmıştı... Penguen'den 'geri dönüş' sinyali
Kapanan Penguen dergisinin kurucusu ve çizerlerinden ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu, Penguen dergisinin yayın hayatına geri döneceğini belirtti.
Erdil Yaşaroğlu, Elif Dağdeviren moderatörlüğünde Antalya Akra’da düzenlenen AkraTalks’ta Penguen’in kapanma sebeplerini anlattı.Geçtiğimiz ay 15 yıllık yayın hayatına son veren Penguen dergisinin kurucu isimlerinden olan Yaşaroğlu, internet yayınlarına yenik düştüklerini fakat bunun bir son olmadığını, önümüzdeki süreçte tekrardan bir araya geleceklerini aktardı.
“İnsanlar karikatürü seviyor ama dergi alıp okumuyor. Biz de farklı bir gelir modeli oluşturamadık. Hayatımızda internet var ve daha kolay, daha ucuz, eğlenceli geliyor herkese. Okuyucular da dergi almayı bıraktı. Kapanma sebebimiz düşünüldüğü gibi temel olarak siyasi değil” dedi. Okuyuculara kırgın olup olmadığının sorulması üzerine de “Okuyuculara kırgın ya da kızgın değilim, sonuçta Penguen onlar sayesinde 15 yıl uçtu” diyen Yaşaroğlu  “Kapanacağımızı duyduklarında dergiye yatırım yapmak, maddi destek vermek isteyenler oldu ama bizim okuyucularla ayakta kalmamız gerekirdi, dışarıdan gelen parayla değil çünkü bu makineye bağlı yaşamak olurdu.” diye de ekledi.