Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu Ankara’da

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu Ankara’da
Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu yetkilisi ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu bugün, 4 Temmuz’da Ankara’yı ziyaret etti.

Ziyaret çerçevesinde Kırımoğlu, sabah saatlerinde Ukrayna ve Polonya’nın Türkiye Büyükelçileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında taraflar, Rus işgali altındaki durum ve yarımadadaki insan hakları ihlalleri konusunu ele aldılar.

Kırımoğlu, daha sonra TRT Avaz kanalında yayınlanan Detay 13 programına konuk oldu. Program sırasında 1944 Kırım Tatar Sürgünü, Kırım Tatarlarının bugünkü durumu, Rusya tarafından Kırım’ın işgali, Türkiye’nin Kırım’ın işgaline ilişkin tutumu ile ilgili düşüncelerini paylaşan ve bilgi veren Kırımoğlu, "Türkiye her ne kadar Putin ile yakınlaşmaya çalışsa bile Kırım'ın işgalini tanımıyor ve tanımayacak." dedi ve Türkiye’nin Kırım Tatarlarına yeterince destek verdiğini kaydetti.

Kaynak: Qırım Haber Ajansı (QHA)

Etiketler :