Londra'da yine saldırı, 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Londra'da yine saldırı, 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı
Londra’da Finsbury park camisi yakınında bir kamyonet yayaları ezdi. Şehirde terör alarmı verilmesine neden olan olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı belirtildi

Londra’da Finsbury park camisi yakınında bir kamyonet yayaları ezdi. Şehirde terör alarmı verilmesine neden olan olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı belirtildi. İngiltere Başbakanı Theresa May, Finsbury Park camisi yakınlarında teravih namazı sonrası müslümanları hedef alan araçlı saldırıya ilişkin, "muhtemel terör saldırısı" değerlendirmesini yaptı.

Londra yine bir saldırıyla gündemde. Finsbury Park camisi yakınlarında bir komyenet yayaları ezdi. Yayalar teravih namazından çıkmış müslüman cemaatten oluşuyordu.

Londra yakın zamanda meydana gelen terör saldırılarıyla alarm durumundaydı. Dün akşam Finsbury yakınlarından gelen haberle güvenlik güçleri tekrar teyakkuza geçti.

Bir kamyonet yoldan çıktı,sürücü Finsbury Park caminden çıkan yayaların üzerine direksiyonu kırdı. Yayalar kaçmaya çalışsa da başarılı olamadı..

Müslümanları öldüreceğim diye bağırdı Sonrası dehşet

İngiliz basını tarafından saldırgana ait olduğu iddia edilen görüntü...

Saldırının hedefi olan kişilerin, rahatsızlanan bir kişiye yardım etmek için otobüs durağının etrafına toplandığı ve bu esnada kamyonetli saldırıya uğradığı ifade edildi. Saldırganların araçtan inerek camiden çıkanları bıçaklamaya çalıştıkları ancak dışarıdakiler tarafından etkisiz hale getirildiği de belirtiliyor.

Bu arada olaya tanıklık eden bir kişi ise saldırganın "müslümanları öldüreceğim" diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü söyledi.

Londra polisi olayla ilgili 1 kişiyi tutukladı. İngiliz Daily Mail gazetesinin yayınladığı görüntülerde, 48 yaşındaki saldırganın polis tarafından gözaltına alındıktan sonra etrafında kendisini görüntüleyen kişileri görerek onlara doğru öpücük yolladığı görüldü..

Yaşanan olayın ardından İngiltere Başbakanı Theresa May sabah saatlerinde kabine toplantısı düzenledi.  İngiliz lider, olayın "muhtemel terör saldırısı" olarak ele alındığını kaydetti.

Müslümanları öldüreceğim diye bağırdı Sonrası dehşet

Müslümanları öldüreceğim diye bağırdı Sonrası dehşet

Müslümanları öldüreceğim diye bağırdı Sonrası dehşet