Meteoroloji'den uyarı...

Meteoroloji'den uyarı...
Meteoroloji genel müdürlüğü yeni hafta hava durumu raporu açıklandı. sıcaklığın 10 derece birden azalacağı ve 50'den fazla bölgede sağanak yağış beklendiği duyruldu.

Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, MARMARA, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve KAradeniz ile Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İstanbul'un anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, İstanbul'un avrupa yakası, Bilecik, Bursa, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, iç anadolu'nun kuzeyi ve batısı 'Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat ile Konya'nın batı çevreleri', batı ve orta karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Burdur, ANtalya'nın kuzeyi ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Açıklamada, meydana gelebilecek su baskını, ani sel, ulaşımda aksama, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.