Nuriye ve Semih için uluslarası kampanya başlatıldı

Nuriye ve Semih için uluslarası kampanya başlatıldı
Tutuklu bulunan açlık grevindeki akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Uluslar arası Af Örgütü tarafından imza kampanyası başlatıldı.
Uluslararası Af Örgütü tarafından KHK ile ihraç edilen açlık grevindeki tutuklu akademisyenler için imza kampanyası başlatıldı. Başladığı günden beri 10000’i aşkın imzaya ulaşan kampanya Af Örgütü’nün Acil Eylem Ağı tarafından yürütülüyor.
Kampanya bitiminde imzaların Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ve Adalet Bakanlığı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na iletileceği belirtiliyor.
İŞTE KAMPANYA METNİ 
“Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ,
Akademisyen Nuriye Gülmen ve ilkokul öğretmeni Semih Özakça kanun hükmünde kararnameyle görevlerinden ihraç edilmeleri sebebiyle haftalardır açlık grevi eylemi sürdürüyor. Görünürde yalnızca barışçıl eylemleri nedeniyle tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın hızlı ve koşulsuz olarak serbest bırakılması için size çağrıda bulunuyorum.
Tutuklandıktan sonra Sincan Cezaevi'ne sevk edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın zalimane, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele veya cezalandırma olarak değerlendirilebilecek biçimde, cezaevi yetkilileri tarafından zorla beslendirilmelerinden endişe duyuyorum.
Ayrıca rızaları olması durumunda cezaevinde kendilerine bağımsız doktorlar tarafından sağlanacak, gizlilik ve bilgilendirilmiş onay ilkeleri de dahil olmak üzere tıbbi etiğe uygun bir sağlık hizmetine erişebilmelerini talep ediyorum.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın barışçıl protesto haklarını kullandıklarını bir kez daha hatırlatarak, sizi ifade özgürlüklerine saygı göstermeye çağırıyorum.
Saygılarımla,”