Erdoğan açıkladı: AKM yıkılıyor

Erdoğan açıkladı: AKM yıkılıyor
Erdoğan, sanatçı ve sporculara verdiği iftar sonrası, kapalı bulunan AKM’nin gelecekteki akıbetine dair açıklamalarda bulundu.

Sanatçı ve sporculara verdiği iftar sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır kapalı bulunan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için "Projesi bitti, yıkıp yeniden çok güzel bir eseri İstanbul'a kazandıracağız" dedi. Erdoğan, bugün AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada da "Yeni proje hazır, Opera binasını buraya inşa edeceğiz" açıklamasında bulundu.

AKM'nin yıkılacak olmasına tepki veren vatandaşları da eleştiren Erdoğan, "AKM depremden dolayı zarar görmüş bina konumunda. Burayı halletmemiz gerek. Vay efendim ortalığı ayağa kaldırdılar. Aynısını Muhsin Ertuğrul'da da yaptılar. Gösteri üstüne gösteriler. Ne oldu? Eski Muhsin Ertuğrul'un iki kat büyüklüğünde bir yapı kazandırdık İstanbul'a, kötü mü oldu? Biz sözümüzde duran bir kadroyuz. Bugüne kadar ne aldanan olduk, ne aldatan." dedi.

NE OLMUŞTU?

2012 yılının mayıs ayından bu yana kapalı tutulan AKM binasının taşıyıcı sisteminin soyulması ve bazı söküm işlemleri dışında binaya bir çivi dahi çakılmadı. Gezi Parkı direnişi sırasında önce pankartların ön yüzüne asıldığı AKM, daha sonra karakola dönüştürülmüştü.