SEYDİKEMER’DE ÇEKİLDİ BOĞAZ’DA İZLENDİ

SEYDİKEMER’DE ÇEKİLDİ BOĞAZ’DA İZLENDİ
BOĞAZ MANZARALI FİLMSEYDİKEMER’DE ÇEKİLDİ BOĞAZ’DA İZLENDİBaşrollerini Yeşim Salkım, Kadir Çöpdemir, Nedim Saban ve Metin Zakoğlu’nun paylaştığı, 19 Mayıs’ta vizyona girecek ‘Bahtiyar Bahtıkara’ filminin gösterimi...

BOĞAZ MANZARALI FİLM

SEYDİKEMER’DE ÇEKİLDİ BOĞAZ’DA İZLENDİ

Başrollerini Yeşim Salkım, Kadir Çöpdemir, Nedim Saban ve Metin Zakoğlu’nun paylaştığı, 19 Mayıs’ta vizyona girecek ‘Bahtiyar Bahtıkara’ filminin gösterimi önceki akşam boğaz turu yapan tekne içinde yapıldı. Yemekli etkinlikte tüm oyuncular ve ekip, filmi İstanbul turu atarak izlemiş oldu. Renkli geçen gösterimde, oyuncular filmin ağırlıklı olarak çekildiği Muğla’nın Seydikemer ilçesinde çekilen setteki anılarını canlandırdı. Tekneye binmeden önce Yeşim Salkım filmin yapımcıları Mehmet Yıldırım ve İhsan Karademir’le kamera karşısına geçti. Tam röportaj sırasında Salkım’ın filmde kızını oynayan Duygu Çelebi araya girerek oyuncunun elini öpmesi komik anların yaşanmasına sebep oldu.

Filmin sloganı, ‘Bir Gırık Aşk Hikayesi’ ile başlayan Salkım, “Kırılmış bir aşk. Çok eğlenceli bir film. Kadir Çöpdemir’in canlandırdığı Bahtiyar, tam 36 kere evlenmeye kalmış benim oynadığım Pakize ise iki defa evlenmiş birisi ama başarılı olamamış. Bu ikisi hayatlarını birleştirmeye çalışıyorlar. Aşk bulmaya çalışan hikaye de, güzel ve eğlenceli şeyler yaşandı. Pakize’nin bir kedisi ve kızı var. Her şeyi bırakıp, sakin bir yere yerleşmek istiyor. Tiyatrocu bir ekiple çalıştık. Onların içinde olduğum için çok mutluyum” dedi.

‘Starlar dizi ve sinema filmi kurtarır’

Geçen arkadaşıyla yaşadığı bir diyalogu anlatan Salkım, “ABD’de yaşayan bir arkadaşım, ‘Sizin ülkede sadece 7-8 star var galiba’ diye sordu. Aslında, çok starımız var. Nedense göz önünde değiller. O starlar bir dizi veya sinema filminin hayatını kurtarırlar. Karakterler oyuncuları her zaman önemlidir. İyi yapımcılarında buna inanması gerektiğine inanıyorum” dedi.

‘Sinemada daha özgürüz’

Komedi filmlerinde yapılan küfürler için Salkım, “Genelde komedi filmlerinde belden aşağıya çok espri yapılıyor. İzleyici ancak televizyonda değil, sinemada ancak bunu izleyebiliyor. Espri konusunda sinemada daha özgürüz. Tüm dünyada belden aşağı esprileri komedi filmlerinde daha çok yer alır. Orada da belli bir yaş sınırları vardı” diye konuştu. “Belden aşağıya espriler daha mı çok güldürüyor?” sorusuna oyuncu, “Bunlara herkes güler. Kamera kapansın, bir belden aşağıya espri yapayım buradaki herkes kahkaha atar. Aslında, insan oğlunun espri anlayışı çok farklı. Burada durum komedisi önemlidir. Durum komedisi yoksa, ne kadar belden aşağıya da espri yapsan kimseyi güldüremezsin” şeklinde konuştu.

’10 filmde Yeşim Salkım olsun’

Gişeyle ilgili beklentisine Salkım, “Hiçbir oyuncunun gişe hedefi olmaz. Ama hak ettiği değeri bulmasını ister. Ne kadar çok izlenirse, o kadar kişi ekmek yer. Gişe yapsın ki, sektörde ayakta kalsın” dedi. “Oyuncu kadrosu geniş, seçimi nasıl yaptınız?” sorusuna yapımcı Mehmet Yıldırım, “Oyuncu seçimine, İhsan Bey daha çok dahil oldu. Ama Yeşim Salkım’ı özellikle istedik. Yıllardır Yeşim Salkım’ı takip ediyorum. Hi çizgisini bozmadı. 10 film çeksek, hepsinde oynamasını isterim. Çok güzel bir ekip olduk” derken araya giren Salkım, “Hemen gelecek film projelerini konuşalım” diyerek espri yaptı. Salkım’ı kızı Gizem Salkım da annesini yalnız bırakmadı.

‘Gerçek gülelim’

Metin Zakoğlu, “Yeşim’le ilk defa bir projede yer aldık. Çok güzel bir ekipti. Karakterimi çok sevdim. Herkes gülecek” derken araya giren Salkım, “Yeterince sahte gülüyoruz. Şimdi gerçek gülelim” diyerek karşılık verdi. Yönetmen koltuğunda Ergin Yılmazer’in oturduğu, filmde ayrıca Ferdi Sancar, Duygu Çelebi, Gülnihal Demir, Mustafa Şen, Yaşar Uzer, Yasemin Tunca gibi isimler yer alıyor. Projenin senaryosunu ise, İbrahim Bakırhan, Ergin Yılmazer, Kadir Maraşlı kaleme aldı.

Filmin Konusu;

Bahtiyar Hoca (Kadir Çöpdemir), annesi yüzünden 36 kez 'evlenememiş' bir garip medyumdur. Fakat Bahtiyar Hoca, kaderine ve annesine karşı gelip, yeğenlerinin açtığı türlü sorunlara da rağmen, köye yeni taşınan, daha önce başından 2 başarısız evlilik geçen Dul Pakize (Yeşim Salkım) ile evlenmeyi kafaya koyacaktır.

-HİKMET AYDOĞAN