Somalı aileler 'Adalet Yürüyüşü'nde

Somalı aileler 'Adalet Yürüyüşü'nde
CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'nde bugün Ankara il sınırı geçilerek Bolu'nun Gerede ilçesi istikametinde ilerlenecek..

Yürüyüşe bugün 'karanlıkta adalet istiyoruz' diyen Somalı aileler de katılıyor. Ayrıca CHP MYK toplantısı da uzun mola sırasında yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ yedinci gününde devam ediyor. Ankara- Bolu il sınırına ulaşılması planlanan bugünkü yürüyüşte yaklaşık 20 kilometre katedilecek. Somali ailelerin destek verdiği yürüyüş öncesi Kılıçdaroğlu sabah açıklamasını yapmadı.

‘Adalet Yürüyüşü’nün birinci haftasında MYK toplantısı verilecek uzun molada yapılacak. Bugün yürüyüşe sanatçı Genco Erkal, Somalı aileler ve ‘Şike’ davasında yargılananların ailelerinin katılması bekleniyor. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi ile Bolu’nun Gerede ilçesi arasında devam eden yürüyüş güzergahı bugün Alakoç Köyü yol hizasında başladı. Yedinci gün Danışmentliler Köyü yol hizasında son bulacak.

‘KARANLIKTA ADALET ARIYORUZ’

Soma Katliamında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin aileleri de ‘Adalet Yürüyüşü’ne katıldı. Katliamda hayatını kaybeden Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak “Üç yıldan bu yana karanlıkta adalet arıyoruz” dedi. Çolak şöyle devam etti: Adaletin kime işlediğini görerek bu davayı takip ettik. Artık adaletin halka işlemesini istiyoruz. Yalnız zengine değil garibana halka işlesin adalet. Ön kapıdan sokup da arka kapıdan çıkaran adalet istemiyoruz biz.

Katliamda oğlu Kader Yıldırım’ı kaybeden bir diğer anne Elmas Yıldırım ise ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılma sebebini şöyle açıkladı; “Adalet için buradayım oğlum için buradayım. Bir oğlum vardı aldılar onu da tek başıma kaldım. Annelerin yüreği yanmaması için buradayım.”

Adalet Yürüyüşü'nün 7. gününden ilk kareler galerisi resim 2

Adalet Yürüyüşü'nün 7. gününden ilk kareler galerisi resim 3

Adalet Yürüyüşü'nün 7. gününden ilk kareler galerisi resim 5