Yağlı Cilt Probleminden Kurtulmak İçin…

Yağlı Cilt Probleminden Kurtulmak İçin…
Aşırı yağlı cilt sorunundan kurtulmak için bunları yapın.Sağlıklı ve parlak bir cilt her kadının hayali. Ancak bu parlaklık cildinizde bir yağ tabakası görünümüne sebep oluyor ve makyajınızın kısa sürede akmasına neden...

Aşırı yağlı cilt sorunundan kurtulmak için bunları yapın.

Sağlıklı ve parlak bir cilt her kadının hayali. Ancak bu parlaklık cildinizde bir yağ tabakası görünümüne sebep oluyor ve makyajınızın kısa sürede akmasına neden oluyorsa ne yazık ki sorun teşkil ediyor.

yağlı cilt Foto: Shutterstock

Yağlı bir cilde sahip olmak sonradan edinilen bir sorun değil ve cildinizin yağlı olması doğuştan gelen bir özellik. Bundan tamamen kurtulamasanız bile cildinizi kontrol altına almanız mümkün.

Yağlı cilt sorununun önüne geçmenin ilk adımı düzenli cilt bakımı yaptırmaktan geçiyor. Cilt bakımı alışkanlığınız yoksa bunu düzenli bir rurtin haline getirin.

Krem bazlı tüm makyaj ve cilt bakımı ürünlerinden uzak durun. Bu tip ürünler cildinizdeki gözeneklerin kapanmasına ve siyah noktaların oluşmasına yol açar.

yağlı cilt Foto: Shutterstock

Krem bazlı ürünlere alternarif olarak sıvı ürünler tercih edin. Jel, serum tercih edebilirsiniz.

Cildinizde oluşan istenmeyen parlamalar için makyaj altı matlaştırıcıları tercih edebilirsiniz. Böylece makyajınızın cildinizde kalma süresini uzatacaktır.

Cildinizdeki fazla yağdan kurtulmanın bir diğer yöntemi de kurutma kağıtları yardımı ile fazla yağı cildinize hapsetmek. Ardından toz pudra kullanarak yağlı görünümden kurtulabilirsiniz.

Bu zamana kadar salisilik asit (BHA) ile cilt bakımı yapmadıysanız tanışmak için daha doğru bir zaman olamaz. Bu uygulama, gözeneklerinizi temizlemenin yanında yağ üretimini de hafifletecektir.

Sözcü