Bu meyveyle lahana turşusu her zamankinden daha çıtır ve daha hızlı fermente olacak

Bu meyveyle lahana turşusu her zamankinden daha çıtır ve daha hızlı fermente olacak
Lahana turşusunu hazırlamak hiç de zor değil ama belli kurallara uymayı gerektiriyor. Aksi takdirde sonuç sizi memnun etmeyecektir. Lahananın daha hızlı fermantasyonu için meyveler :

Daha hızlı fermantasyon ve sebzenin sıkı görünümü için deneyimli ev hanımları bazı meyveler - elma veya kızılcık kullanır. Turşuya çıtırlık katarak daha lezzetli hale getiriyorlar. Ayrıca sebzenin yumuşama olasılığını da azaltırlar.

Bu meyvelerin eklenmesinin başka bir avantajı daha vardır - içindeki vitamin konsantrasyonunu önemli ölçüde arttırırlar. Yaklaşık 30 kg lahana için yaklaşık 1 kg elma eklemek yeterlidir. Kızılcık kullanmaya karar verdiyseniz gerekli miktar yaklaşık 300-400 gramdır.

tursu-elma.jpg

Fermantasyon, lahanada bulunan asidofilik bakterilerin şekeri metabolize ettiği ve laktik asit ürettiği bir süreçtir. Diğer zararlı bakteri türlerinin oluşumunu engellediği için koruyucu görevi görür. Fermente lahana bir probiyotik içerir; bağırsak floramızın işleyişini iyileştirmeye yardımcı olan canlı mikroorganizmalar. Yararlı bakteriler besinlerdeki besinleri emip metabolize etmemize ve ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmemize yardımcı olur.

Lahananın ısıl işlem görmeden çiğ olarak tüketilmesi durumunda bu özelliğin korunduğuna dikkat edilmelidir. Her kilogram beyaz lahana için sebze ağırlığının% 2'si kadar kaba tuza ihtiyacınız olacaktır. 1 yaban turpu kökü ekleyin. Miktarını hesaplamanın bir başka yöntemi, tuzlu su için kullanılan suya ilişkindir - 10 litre suya 400 g tuz eklenir.

Yapılışı:

Lahanalar yıkanır, üst yaprakları temizlenir, kavanoza sıkıca yerleştirilmişlerdir.. Su hafifçe ısıtılabilir ve içindeki tuz çözülebilir. İyice karıştırıldıktan sonra lahanaların üzeri kapatılır. Lahanaları su yüzeyinin altında kalacak şekilde bastırmak için üstüne bir ağırlık konur. Fermantasyonun ilk birkaç gününde kavanozu açmayı unutmayın çünkü fermantasyon işlemi karbondioksit oluşturur (bu sadece ilk birkaç gün içinde yapılmalıdır).

Turşuyu serin ve kuru bir yerde saklayın, ideal sıcaklık 18°C-20°C arasıdır. Lahanayı en az 2 hafta mayalanmaya bırakın, ancak bu süre damak zevkinize bağlıdır: Fermantasyon için ne kadar zamanınız varsa, lahana o kadar yumuşak ve tadı da o kadar ekşi olacaktır. Aroma istenilen seviyeye ulaştığında lahanayı fermantasyonun önemli ölçüde yavaşlayacağı daha serin bir yere taşıyabilirsiniz.

Etiketler :