7 milyar liralık vergi cezası demir-çelik piyasasını karıştırdı!

7 milyar liralık vergi cezası demir-çelik piyasasını karıştırdı!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, demir çelik sektörüne yönelik ‘vergi incelemesini’ tamamlamaya başladı. İlk sonuçlar demir-çelik sektöründe alındı. 2 firmaya 7 milyarlık rekor ceza geldi. Cezanın hangi firmalara kesildiği tartışması sürerken Detaş Şirketler Grubu’ndan ‘Kesilen cezanın bizimle ilgisi yok’ açıklaması yapıldı.

Hazine ve Maliye Baknaı Mehmet Şimşek'in talimatıyla Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı birçok sektörde inceleme başlatmıştı. Demir-çelik sektörüne başlatılan ve basında "demir yumruk" operasyonu olarak anılan incelemede sonuç alınmaya başlandı.

DAHA YÜKSEK CEZALAR GELEBİLİR
İlk incelemeler sonrasında rekor cezalar geldi. İki firmaya 7 milyar lira vergi cezası kesildi. Bakanlık kaynakları, bu rekor cezaların yenilenerek devam edeceğini, sonuçlanmaya yakın durumdaki incelemeler sonrasında, kazancı oranında vergi ödemeye şirketlere daha yüksek cezaların kesileceğini bildirdi.

BİR FİRMAYA 5 MİLYAR LİRALIK CEZA
Firmalardan birine 5 milyar lira, diğerine iki milyar lira ceza kesildiği belirtiliyor. Diğer mükellefler hakkında devam eden incelemeler ise tamamlanmak üzere. 7 milyar liralık cezanın hangi firmalara kesildiği tartışılıyor.

DETAŞ: BİZİMLE İLGİSİ YOK
Konu ile ilgili Detaş Saç Profil Demir Çelik San ve Tic. AŞ’den yapılan açıklamada “Basın-yayın organlarında ve sosyal medyada; demir-çelik sektörüne yönelik yürütülen vergi incelemesi neticesi iki büyük firmaya yüksek tutarlı vergi cezası kesildiği yönünde haberler yayınlanmaktadır. İlgili haberlere konu şirketler arasında DETAŞ Şirketler Grubu, şirket ortakları, iştirakleri ya da bağlı ortaklıkları hiçbir şekilde yer almamaktadır” denildi.

Detaş Saç Profil AŞ, önceki yıl Ankara merkezli yürütülen ‘demir yumruk’ operasyonu ile gündeme gelmişti.

Kaynak:halktv.com.tr