Bakan Şimşek'in "Pazartesi" Dediği Kanun Teklifi Erdoğan'ın Masasında: Detaylar Ortaya Çıktı! Kırtasiye, Bina ve Araç...

Bakan Şimşek'in "Pazartesi" Dediği Kanun Teklifi Erdoğan'ın Masasında: Detaylar Ortaya Çıktı! Kırtasiye, Bina ve Araç...
Milyonların beklediği tasarruf paketi detayları belli oluyor: Kamu kurumları bina ve araç kiralamalarından kaçınacak, tamamlanmamış yatırımlar gözden geçirilecek. Devletin tüm masrafları incelenecek, kırtasiye giderleri dahil düşürülecek.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. Çalışma, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen kapsamlı bir çalışma, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz liderliğindeki tedbirlerle birlikte 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor. Dünya'da yer alan habere göre; Kamu kurumlarında yapılan harcamalar detaylı bir şekilde gözden geçirilerek en aza indirilecek.

Kamu kurumları, zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralamayacak, kiralanması gereken ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek. Tanıtım ve eğitim gibi etkinliklere ara verilecek ve kırtasiye harcamaları azaltılacak, yazışmalar dijital ortamda gerçekleştirilecek. Yüzde 65'i tamamlanan yatırımlar tamamlanacak, ancak yeni yatırımlara başlanmayacak.

Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerdeki özel kontenjanlar sınırlandırılacak ve toplum ve kamu yararına olan sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilecek. Ayrıca, kamu binalarında enerji tasarrufu uygulanacak.

Tasarruf paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklanacak.