Maaşla Geçinen Herkese Dikkat! Ünlü Ekonomist Bu Durumun Yakın Tarihin Her 1 Mayıs'ından Önce Gerçekleştiğini Açıkladı

Maaşla Geçinen Herkese Dikkat! Ünlü Ekonomist Bu Durumun Yakın Tarihin Her 1 Mayıs'ından Önce Gerçekleştiğini Açıkladı
Türkiye'nin ekonomik geleceği belirsizliklerle dolu. İşçi ve emekçilerin yaşam koşulları zorlaşıyor. TÜRK-İŞ'in Nisan 2024 raporu, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 17 bin 725 lira olduğunu gösteriyor. Merkez Bankası eski başekonomisti, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını belirtiyor. Prof. Dr. Hakan Kara hemen hemen her 1 Mayıs'ta bu manzaranın oluştuğunu vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik geleceği, son yıllarda giderek artan belirsizliklerle karşı karşıya. Ekonomik sorunlar işçi ve emekçilerin yaşam koşullarını her geçen gün zorlaştırdı. Hayat pahalılığı artarken, gelirler enflasyon karşısında son sürat eridi.

Son olarak Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), her ay düzenlediği "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Nisan 2024 raporunu açıkladı. Rapora göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gereken gıda harcaması tutarı olan "açlık sınırı", 17 bin 725 lira olarak belirlendi.

HAKAN KARA TEPKİLİ

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, yakın tarihe dair değerlendirmelerde bulunarak, istisnasız her yılın 1 Mayıs'a gelindiğinde asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını vurguladı.

gmedewjxwaafqnn.png

Etiketler :