Milyonlarca Emekliyi İlgilendiriyor: SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Maaş Alacakları Tarih Değişti

Milyonlarca Emekliyi İlgilendiriyor: SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Maaş Alacakları Tarih Değişti
Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'a denk gelmesi nedeniyle normal şartlarda ayın 17 ve 26'sı arasında yatan emekli maaşları, Haziran ayında bir defaya mahsus olmak üzere öne çekilecek. Vatandaşların bayram öncesi ikramiyelerini ve aylıklarını almaları için hazırlıklara başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni ödeme takvimi ortaya çıktı.

Türkiye'deki emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıkarak tarihteki en yüksek seviyesine ulaşırken, emeklilerin Hazine'den aldığı pay ise artmamaya devam ediyor.

Bu durum, milyonlarca emeklinin çok düşük seviyede aylıklar almasına neden olurken, en düşük emekli maaşı alan vatandaşların gözü kulağı temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrilmiş durumda. Ancak emeklileri temmuz öncesinde de ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor.

lirass.jpgBu yıl Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'a denk gelmesi nedeniyle emekliler, normal şartlarda 17-26 Haziran tarihleri arasında ödenecek emekli aylıklarını bayram öncesinde alacak. Özellikle Kurban Bayramı olması nedeniyle milyonlarca vatandaşın kurban ibadetini yerine getirebilmesi için ödeme takviminin erkene alınması noktasında çalışmalar başlarken, emekliler bu yıl bayram ikramiyelerini maaşları ile birlikte alacak.

EMEKLİLERİN KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ VE MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı'nın ilk gününün 16 Haziran'a denk gelmesi nedeniyle, vatandaşların kurban alım-satım işlemlerini de tamamlayabilmesi için ödemelerin 10-13 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor.

lira33.jpgBu yıl ilk kez ikramiyelerin de maaşlarla birlikte ödeneceği öğrenilirken, yılın ilk bölümünde yapılan artış ile bayramda verilecek ikramiye tutarı 3000 TL'ye yükseltilmişti.

MAAŞ VE İKRAMİYELER BU SIRAYA GÖRE YATIRILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen çalışmalar sonucunda ödeme takviminin emeklilerin statüsüne göre ayrılması beklenirken, daha fazla emekli sayısı barındırması nedeniyle ilk ödemelerin SSK, devamında ise Bağ-Kur ve Emekli Sandığı şeklinde tamamlanması bekleniyor.