Starbucks Böyle Kaybetti! Son 4 Senedir İlk Kez Oluyor

Starbucks Böyle Kaybetti! Son 4 Senedir İlk Kez Oluyor
Starbucks, Gazze saldırıları ve boykotlar nedeniyle gelirlerinde düşüş yaşadı. Gelirleri yıllık yüzde 2 azalarak 8,6 milyar dolara gerilerken, aynı mağaza satışları yüzde 4 azalış gösterdi.

ABD'li kahve devi Starbucks, Gazze'deki saldırılar nedeniyle protesto ve boykotlara maruz kalarak gelirlerinde düşüş yaşadı. Ocak-Mart döneminde gelirleri yıllık bazda yüzde 2 azalarak 8,6 milyar dolara gerileyen şirket, beklentilerin altında kaldı.

68689.webp

GELİRLER BEKLENTİLERİN ALTINDA

Starbucks'ın açıkladığı mali bilançosuna göre, ocak-mart döneminde beklenen 9,1 milyar dolarlık gelir yerine yalnızca 8,6 milyar dolar gelir elde edildi. Aynı mağaza satışları da yüzde 4 azalarak 2020'den bu yana ilk kez düşüş gösterdi.

CEO'DAN AÇIKLAMA

Şirketin Üst Yöneticisi Laxman Narasimhan, yatırımcı telekonferansında bu performansın hayal kırıklığı yarattığını ve zorlu bir çalışma ortamıyla karşı karşıya olduklarını belirtti. Geçen senenin aynı döneminde 79 sent olan hisse başına karları ise bu yıl 68 sente geriledi.

207809.webp

EKONOMİK GÖRÜNÜM

Narasimhan, ekonomik görünümün kötüleşmesinin müşteri trafiği üzerinde baskı oluşturarak satışları etkilediğini vurguladı. Ayrıca, Orta Doğu'da ekonomik dalgalanmaların devam ettiğini ancak uzun vadeli büyüme fırsatlarına olan güvenlerini koruduklarını ifade etti.

BAĞIŞLAR VE BOYKOTLAR

Starbucks, Gazze'de insani çabalara destek amacıyla 3 milyon dolarlık bağış yaparken, bir önceki çeyrekte yaşanan satış yavaşlamasını İsrail'e yönelik tutumlarının yanlış algılanmasına bağlamıştı.

271194.webp

Etiketler :