Uzman İsim Uyardı: Düşen Altın Fiyatları O Tarihte Tersine Dönecek

Uzman İsim Uyardı: Düşen Altın Fiyatları O Tarihte Tersine Dönecek
Haftanın ikinci işlem gününde altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşanırken, emtia piyasalarına yönelik yorumlarıyla tanınan İslam Memiş, düşüşlerin tersine döneceği tarihi paylaştı.

Nisan ayının ilk yarısını tarihi yükseliş hareketleriyle geçiren altın, son iki haftada aşağı yönlü kırılmalara devam ediyor.

Altın tarafında yaşanan gece ile gündüz gibi bu fark, yatırımcıların da kafasını karıştırmış durumda. Düşüşlerin nereye kadar devam edeceğini sorgulayan altın sahipleri, ellerindeki emtia türü varlıkları satıp satmama konusunda tereddüt yaşarken, ekonomist İslam Memiş altında rüzgarın ters döneceği tarihi paylaşarak, yatırımcılara hazırlık çağrısı yaptı.

Memiş, 1 Mayıs'ta açıklanacak Fed faiz kararı sonrasında altın tarafında yaşanacak gelişmeleri belirtirken, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

g3g3.jpg"ALTIN FİYATLARI 1 MAYIS SONRASI YÜKSELİŞE GEÇECEK"

"ABD Merkez Bankası (Fed) yarın akşam faiz kararını açıklayacak. Bu süreye kadar piyasalar dar bant aralığına sıkıştı ve kendisine yeni bir yön belirleyemiyor.

Ons altın tarafında 2300 dolar destek seviyesi aşağı yönlü kırıldı. Bizim için sürrpiz mi? Hayır. Sürekli olarak ifade ettiğim gibi takip edeceğimiz bant aralığı 2280 ve 2380 dolar aralığıydı. Buraları kısa vade için takip etmeyi sürdürücem. Ons altın orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı veriyor.

Elinde dolar olan yatırımcı için ons tarafına geçiş yapmanın zamanı geldi.

altin2.jpg"BU FİYATTAN GRAM ALTIN ALMAK BEDAVA"

Parite üzerinden altın almak için çok iyi alım fırsatları var. Gram altın fiyatı Kapalıçarşı piyasalarında şu an itibarıyla 2443 lira seviyesinde. Gram altın/TL fiyatı gün içerisinde 2425 liraya kadar geriledi. Diğer videolarımda da ifade ettiğim gibi, ben kişisel olarak 2500 lira seviyelerinden kapatmıştım ancak aşağıda bir miktar daha düşüş olabileceğini söylemiştim.

Elimde Türk lirası var, bu fiyatlar makul mu? Bana göre oldukça ucuz. Özellikle altın borcu olanlar için şu an alım yapmak büyük bir fırsat. Gram altın 2 hafta önce 2700 lira seviyesindeydi, şu anda 2425 liraları görmüş durumda. Ne kadar değer kaybettiğini rakamlar bize göstermiş oldu. Yıla 2050 lira seviyesinden başlamıştı gram altın, şu anda 2443 liraları buldu. Ancak buna düşüş diyenlere şunu hatırlatmak gerekiyor, 2050 lira seviyesi düşünüldüğünde altında kazanç çok büyük. Düşmüş haliyle bile getirisi çok yüksek."