Uzmanı Altın İçin Çok Emin Konuştu! 'Altında Böyle Bir Beklenti Yok'

Uzmanı Altın İçin Çok Emin Konuştu! 'Altında Böyle Bir Beklenti Yok'
Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı; yeni alımlar durdurulacak, yönetim ücretleri sınırlandırılacak, personel alımlarına kısıtlama getirilecek. Ekonomist Aşkın, enflasyon ve yatırım tavsiyeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda alınan tasarruf tedbirlerini duyurdu. Yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımları 3 yıl boyunca durdurulacak. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getirilecek. Personel servisi toplu taşıma alanlarında kaldırılacak. Mal, hizmet ve yatırım ödeneklerinde kesintiye gidilecek. Kamuya personel alımlarına sınırlama getirilecek.

whatsapp-image-2024-05-03-at-14-27-28.jpeg

ENFLASYON VE EKONOMİYE YANSIMASI

Ekonomist Mustafa Aşkın, tasarruf paketinin ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Aşkın, tedbirlerin denetlenmesinin gelecekte devam edeceğini belirtti. Enflasyonun kontrol altına alınabileceğini ifade etti ve altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

whatsapp-image-2024-05-03-at-14-27-26-2.jpeg

ALTIN VE BORSAYA YATIRIM TAVSİYELERİ

Altının kritik noktada olduğunu belirten Aşkın, “ABD enflasyon verileri beklenen şekilde gelirse, Fed’in bir faiz değişikliği yapmayacağını gözlemlediğimizi söyleyebilirim. Altın fiyatları şok bir enflasyon verisi olmadığı sürece 2,300 ons dolar bandında kalmaya devam edecek. Jeopolitik risklerle ilgili bir gelişme olursa elbette 2,400’leri görebilir ancak böyle bir beklenti yok. Orta vadede büyük şirketlerin kademeli olarak altın alışı gözüküyor. Burada altın önümüzdeki dönemde ons fiyat hedefi 2,500 olarak pek çok şirket tarafından korunmakta” diye konuştu.

thumbs-b-c-e8332e7fffa1898bdf8d3b83964a185c.jpg

Yabancı yatırımcıların talebine dikkat çekti ve yerli fonlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.