Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi Kura Çekilişi Ne Zaman? Evler Ne Zaman Teslim Edilecek?

Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi Kura Çekilişi Ne Zaman? Evler Ne Zaman Teslim Edilecek?
İstanbul'da evi olmayanları ev sahibi yapmak için hayata geçirilen Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi'nin ilk iki etabı için kura çekilişi yapılacağı tarih belli oldu. Projeye başvuru yapan 461 bin 361 kişinin merakla yanıt aradığı Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi kura çekilişi ne zaman? sorusunun cevabını haberimizde derledik.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da evi olmayanları, ev sahibi yapmak amacıyla Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle "Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi" hayata geçirildi.

Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi Kura Çekilişi Ne Zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle İstanbul'da hayata geçirilen "Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi"nin ilk iki etabının kurasının 4 Mayıs'ta çekileceğini bildirdi.

Projeye, 461 bin 361 kişinin başvurduğu ve ilk iki etabının kurasının ise 4 Mayıs'ta noter huzurunda canlı yayınla çekileceği duyuruldu.

3e9kgp0hl0ufq0buljyo-q.webp

İlk Yıl İçin Belirlenen Taksit Tutarları Nedir?

İlk yıl için taksitler 3+1 daireler için 15.000 TL, 2+1 daireler için 10.000 TL, 1+1 daireler içinse 7.500 TL’dir.

10 Etabın 2'si İçin 2894 Daire Teslim Edilecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, projeye İstanbul'da ikamet eden ve ilk evini alacak vatandaşların müracaat ettiğini bildirdi.

Erdem, şunları kaydetti:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin de özellikle gençlerin, engelli, şehit ve gazi yakınlarının da ev sahibi olmasını istediği bu projedeki konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlarımıza yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan hakkı tanıdık. Çekilişi, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00'da Emlak Konut sosyal medya hesaplarından canlı olarak gerçekleştireceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın öncülüğünde Emlak Konut olarak, erişilebilir konut alanında yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz."

Öte yandan, projenin ilk iki etabı kapsamında 1+1 tipi 43, 2+1 tipi 1851 ve 3+1 tipi 1000 daire bulunuyor. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim yapılacak proje kapsamında, 24-36-48-60 ay vade seçenekleri yer alıyor.