3 Çocuk Annesi Selin Hemşire Yürüyerek Girdiği Ameliyattan Bitkisel Hayatta Çıktı

3 Çocuk Annesi Selin Hemşire Yürüyerek Girdiği Ameliyattan Bitkisel Hayatta Çıktı
Kısa bir operasyon için girdiği ameliyathaneden, beyin hasarıyla çıktı. Hastanenin ihmali, 3 çocuk annesi Selin Kurtul’un hayatını kararttı. Aylarca hastanede yattı. Bitkisel hayata girdi. Umut veren tedavisi devam ederken, tekrar kötü haber geldi. İddiaların odağındaki hastaneyi defalarca kez aradık ancak sorularımıza yanıt vermek istemediler.

Selin Kurtul, 20 Aralık 2023’te hemşire olarak çalıştığı “İstanbul Cerrahi Hastanesi”nde 15 dakikalık bir operasyona girdi. Vücudunda bulunan bir kist alınacaktı. Küçük bir operasyon olduğu düşünülerek anestezi doktoru operasyona çağırılmadı. Yerine anestezi teknikeri, Kurtul’u bayılttı.

Anestezi sonrası hemşire Kurtul, anaflaktik şok (Yetersiz oksijen alma) geçirdi. Kurtul’un kolu kızararak reaksiyon vermeye başladı. Solunumu etkilenmeye başlarken monitörden kalp ve nabzın kontrol edilmemesi sonucu kanama başladı. Anestezi doktoru, Kurtul’un kalbi durduğu sırada operasyona dahil oldu. Kurtul’un durumunun çok kötüye gittiğini fark eden doktor kalp masajı yaparak Kurtul’u hayata döndürdü. Ancak hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Kurtul bitkisel hayata girdi.

whatsapp-image-2024-05-06-at-10-37-02-3.jpeg

HASTANE TARAFINDAN OYALANDI

Hemşire Selin Kurtul’un eşi Sabri Kurtul, eşinin sağlıklı bir şekilde girdiği operasyondan sonra yoğun bakıma alındığını, hastanenin kendisini sakinleştirmek için gerçek dışı bilgiler aktardığını öne sürdü. 3 gün yoğum bakım sürecinin ardından hastane, Kurtul’un “nöroloji bölümü iyi olan” bir hastaneye yatırılmasını önerdi. MR sonuçlarında, hipoksik beyin hasarı (oksijensizliğe bağlı beyin hasarı) geliştiği ortaya çıktı. 2 ay boyunca hastanede bitkisel hayatta kaldıktan sonra Kurtul, taburcu edildi. Ancak tedavinin devam etmesi gerektiğinden eş Kurtul, Selin hemşireyi hayatta tutabilmek için tüm imkanları zorladı. Evlerini adeta bir hastane odasına çevirdi.

whatsapp-image-2024-05-06-at-10-37-02-2.jpeg

UMUT VEREN BİR TEDAVİ BULUNDU

Evde tadavi gören Kurtul bu süreçte pek çok kez hastaneye yatırıldı. Son süreçte Kurtul eşi beyin hasarını giderebilecek yeni bir tedavi yöntemi buldu. Ancak çok pahalıydı ve artık dayanacak gücü kalmamıştı. Valilik izinli bir yardım kampanyası başlattı. Pek çok yardım yapıldı ve Selin Hemşire 4 ay boyunca bu tedaviyi gördü. Tedavi az da olsa etki gösterdi. Hatta Selin Hemşirenin iyiye giden durumuna dair video sosyal medyada paylaşıldı.

whatsapp-image-2024-05-06-at-10-37-02-1.jpeg

Ancak Selin Hemşirenin sevenlerinin sevinçleri kursaklarında kaldı. Çünkü tedavinin dördüncü ayındayken aşırı yüksek nabızla tekrar yoğun bakıma alındı. 6, 7 ve 16 yaşlarında üç çocuk annesi Selin Hemşirenin hayati tehlikesi devam ediyor. Doktorların, ‘her şeye hazırlıklı ol’ dediği eş Kurtul, Selin hemşirenin yaşam mücadelesini kazanmasını bekliyor. Sabri Kurtul, ihmal sebebiyle eşini bu hale getiren hastane ve doktordan ayrı ayrı şikayetçi olduğunu, hukuki süreci devam ettireceğini aktardı.

İhmal iddialarının odağındaki hastaneyi defalarca kez aradık. Ancak hastane sorularımıza yanıt vermek istemedi.

Kaynak:halktv.com.tr