Bu Evlerden Hangisine Bayram Geldi?

Bu Evlerden Hangisine Bayram Geldi?
6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta gerçekleşen iki büyük deprem, 11 ilimizde ‘İhmal, felaket, çaresizlik’ üçgeninde on binlerce can aldı. Bu felaket, geride yıkık yuvalar, göçük binalar ve 50 bini aşan can kaybı bıraktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde can kaybının 50 bin 399'a yükseldiğini açıklamıştı. Depremin sebep olduğu can kayıplarına ilişkin açıklanan sayıların güven vermediğini belirten siyasiler ‘Çok daha fazla can kaybımız olduğunu düşünüyoruz’ açıklamalarında bulundular. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ne yazık ki deprem rakamları da pandemi rakamları gibi yalan” dedi. Soylu bunun üzerine "Ölü sayısı az açıklanıyor sözleri spekülasyondur" açıklamasında bulundu. Açıklanan can kaybı sayısı üzerine tartışmalar hala sürüyor.

Depremlerin açtığı yaraların sarılmaya çalışıldığını belirten Bakan Kurum, Depremin etkili olduğu illerdeki son duruma ilişkin 232 bin binanın yıkık ya da hasarlı olduğunu belirtmişti.

Yaralarının sarılamadığını ‘Nerede bu devlet’ nidalarıyla haykıran depremzedeler bayramı da yuvasız, ailesiz ve eksik geçirdiler.

Binlerce depremzede sosyal medyada yaşadıkları yıkımı ve üzüntüyü paylaştı...

Vatandaşlarımız şu paylaşımlarla gelmeyen bayramı ifadelere döktü:

"Bugün bayram. Aile evi diye mezarlığa geldim annem, babam, ablam. İsyan ettim, ağladım, özlemimi kustum, öfke nöbeti geçirdim yeri geldi boğazım düğümlendi. Ama en son sildim gözyaşlarımı, derin bir nefes aldım, sözler verdim size. Hiç unutmayacağıma ve unutturmayacağıma dair"

“Kardeşim anneme hep “Benim saçlarım neden bu kadar az, keşke senin gibi saçlarım olsaydı” diyordu . Annem beline kadar olan saçlarını kesti, bayramda kardeşimin mezarına astı.. Bayramda mezarlık ziyaretine gittik. Bizim için hiç bir bayram bayram değil artık..”

"Gelmesinden korktuğum günlerden biri, sizlersiz ilk bayramım, bu bayram bir yanım buruk değil, bir yanım kalmadı, bir insan dünya üzerinde sahip olduğu her şeyi kaybeder mi ? kaybettim..bayram heyecanımı bile kaybettim..elbet bir gün kavuşacağız şehitlerim.."

Açıklanan verilere göre; 50 bin 399 vatandaşımız bayramı göremedi...

232 bin binada bayram yapılamadı…

11 ile bayram gelmedi…

Peki, sizin eve geldi mi?

Etiketler :