Erdoğan'a ve Soylu'ya Zehir Zemberek Sözler!

Erdoğan'a ve Soylu'ya Zehir Zemberek Sözler!
AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, bir grup gazeteciyle bir araya geldi. "AB'nin sorunu Türkiye'yle değil Erdoğan'la diyen Amor, Süleyman Soylu'yla olan diyaloğunu da anlattı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine AB Türkiye Delegasyonu organizasyonuyla bir grup Türk gazeteciyle Strasburg’daki Avrupa Parlamentosu’nda bir araya geldi.

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'nün aktardığına göre 31 Mart yerel seçim sonuçları için “Ölüm döşeğindeki katılım süreci nefes almaya başladı” diyen Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Erdoğan'a önemli mesajlar verdi.

erdogan-ab1.jpg

Amor, “Erdoğan kararını vermeli. Ya Putin’in Rusyası ya demokrasi olacak. Bizim sorunumuz Türkiye’yle değil Erdoğan’la” dedi.

Amor, Soylu ile aralarında geçen diyaloğu da anlattı: “Ben, içişleri bakanlığı döneminde Süleyman Soylu’ya defalarca söyledim. Ülkenin yarısı terörist olamaz."

erdogan-suleyman-soylu.jpg

Amor “Ben, içişleri bakanlığı döneminde Süleyman Soylu’ya defalarca söyledim. Ülkenin yarısı terörist olamaz. Hem terörle mücadele konusunda bizden yardım istiyorsunuz hem önünüze gelene terörist yaftası yapıştırıyorsunuz. Gazetecilere terörist diyorsunuz. Gülencilerle mücadele ediyorsunuz. Ama AK Parti’nin Gülencileri devlete yerleştirdiğini görmezden geliyorsunuz. Ne zaman terörist oldu bu insanlar?" diyerek görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Amor, Serbestiyet’in Türkiye’nin AB üyelik sürecinin gelişmesine AKP’nin mi engel olduğunu düşündüğüne ilişkin bir soruyu yanıtlarken “Türkiye’de demokrasinin gerilemesinden AKP ve Erdoğan sorumludur. 20 yıldan fazladır iktidardalar ve bugün Türkiye’de demokrasiyi göremiyoruz” dedi.

Etiketler :