İstanbul'da 'Mahzen-38' Operasyonu: 10 Gözaltı

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik "Mahzen-38" adı verilen operasyon düzenlendi. Kağıthane, Esenler ve Başakşehir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Nisan Cumartesi günü D.E.'ye yönelik silahla öldürme eylemini ve C.Ö., D.A., M.K., ve S.A. isimli kişilere yönelik silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen şüphelilerle ilgili çalışma başlattı.

istanbul-istanbulda-mahzen-38-oper-50286.jpg

Yapılan incelemeler sonucunda aynı şüphelilerin Esenler’de 29 Nisan ve 1 Mayıs'ta ikamet kurşunlama olayına karıştıkları da belirlendi. Ayrıca, aynı kişilerin 1 Mayıs Çarşamba günü Başakşehir'de bir iş yeri baskını eylemini gerçekleştirdikleri de tespit edildi.

istanbul-istanbulda-mahzen-38-oper-50286-5.jpg

Polis ekipleri çalışmalarını tamamladıktan sonra, şüphelilere yönelik Kağıthane, Esenler ve Başakşehir'de "Mahzen-38" operasyonunu gerçekleştirdi.

istanbul-istanbulda-mahzen-38-oper-50286-3.jpg

Operasyon kapsamında, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, iş yeri baskını, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve tehdit suçlarına karıştığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.istanbul-istanbulda-mahzen-38-oper-50286-2.jpg

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 5 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda uyuşturucu hap ve fişek ele geçirildi.

istanbul-istanbulda-mahzen-38-oper-50286-1.jpg​​​​​​​

Kaynak:DHA