Müşavir'den Flaş Çağrı: Diyanet Başkanı'na Lüks Araç İçin Zenginlere Davet!

Müşavir'den Flaş Çağrı: Diyanet Başkanı'na Lüks Araç İçin Zenginlere Davet!
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lüks araç talebi ve Müşavir Okuyan'ın iş insanlarına araba çağrısı, kamuoyunda tartışma yaratıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın TOGG marka aracının yerine lüks bir Audi A8 tercih etmesi ve ardından Müşavir Suat Okuyan'ın iş insanlarına araba çağrısı yapmasıyla gündemdeki tartışmalar devam ediyor.

LÜKS MAKAM ARACI TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın makam aracı tercihi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Makama tahsis edilen TOGG marka aracın yerine yüksek model ve fiyatlı bir Audi A8 istenmesi, tartışmaları alevlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'ın, sosyal medya hesabından iş insanlarına araba çağrısı yapması da şaşkınlıkla karşılandı.

ÇAĞRIYA TEPKİLER ARTIYOR

Okuyan'ın, "Cömert bir tavırla bir makam aracını Diyanet İşleri Başkalarımızın kullanımına tahsis olunmak üzere ‘Türkiye Diyanet Vakfımız’ demirbaşına kazandırmaya davet ediyorum" şeklindeki çağrısı, geniş kitleler tarafından tepkiyle karşılandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın envanterinde bulunan araçların kullanılmaması ve lüks bir aracın talep edilmesi, kamuoyunda eleştirilerin odak noktası haline geldi.

‘Türkiye Diyanet Vakfımız’ demirbaşına kazandırmaya davet ediyorum” ifadelerinin yer aldığı çağrı şöyle:

“Makam aracı üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığımızın şahs-ı manevisine yönelik son derece maksatlı ve her biri aziz milletimizin mümtaz evladı olan yüzbini aşkın personelinin de rencide edildiği gündemi teessürle takip ediyorum.

‘KABAK TADI VERDİ, AĞIZLARDA SAKIZ OLDU…’

Hiç şüphe yok ki artık kabak tadı vermiş, ağızlara sakız yapılmış bir ‘makam aracı’ gündeminin yurtiçinde Anadolu’nun dört bir köşesinde en ücra yerlerde muhabbetle hizmet eden;

Yurtdışında Moğolistandan Haitiye, Tataristandan Zimbabweye kadar 146 ülkede Diyanetimizin. vefakâr çalışanlarının yolunu gözleyenlerinin gönüllülerinin ve manevi otoritesine duydukları saygı ve gösterdikleri ihtimamla nice insan evladının da kalplerini de yorduğu bilinmelidir.

BAŞKAN ALİ ERBAŞ İÇİN CÖMERTLİK BEKLENTİSİ

Adanmış insanların hakları topluma emanettir. Mütedeyyin işadamlarımızdan, kadirşinas hayırseverlerimizden istirhamım Mevlanın en güzel şekliyle yaratmış olduğu güzel ağızlarında ‘çirkin, murdar bir sakız gibi’ çiğnedikleri bu gündemi boşa çıkartacak bir iyilik olarak cömert bir tavırla bir makam aracını Diyanet İşleri Başkalarımızın kullanımına tahsis olunmak üzere ‘Türkiye Diyanet Vakfımız’ demirbaşına kazandırmaya davet ediyorum.”