Rockçu olmak için sıraya girdiler

Rockçu olmak için sıraya girdiler
Nagehan Alçı, Melih Bulu'nun gerçek hard rockçu olmadığını, asıl hard rockçunun kendisi olduğunu ileri sürdü.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Boğaziçi’nin kayyım rektörü Melih Bulu’nun ‘hard rockçu’ olduğunu söylemesinin üzerine asıl kendisinin hard rockçu olduğunu iddia eden bir yazı kaleme aldı. Alçı, Bulu’yu arayarak en sevdiği Metallica ve Guns N’ Roses şarkılarını sordu. Aldığı cevaplar ise; Metallica’nın Nothing Else Matters, Guns N’ Roses’ın November Rain parçaları oldu. Alçı, “En yumuşak parçaları seçmiş. Demek çok da hard rockçu değil” ifadelerini kullandı.

Guns N’ Roses’ın en sevdiği gruplardan biri olduğunu öne süren Alçı, “90’lı yıllar boyunca albümlerini adeta hatmettik. Bugün hâlâ evimizin kapısında koskoca bir posteri asılı duruyor” dedi. Kendisinin en sevdiği Guns N’ Roses parçalarını paylaşan Alçı, “Bana kalsa Paradise City ve I Used To Love Her derdim. Appetitte for Destruction ve Lies albümlerinin tadı benim için başkadır” dedi.

DeliKasap'tan tepki

Metallica’nın en iyi şarkısının Whiskey in The Jar olduğunu söyleyen Alçı’ya tepki Türkiye’nin hâlâ devam eden eski rock-metal mecmuası DeliKasap’tan geldi.

Derginin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Yandaş yazar Nagehan Alçı "Ben damardan rockçıyım" dedi. Bulu'nun gerçek bir rocker olmadığını ileri süren Alçı, kendisinin "has rockçı" olduğunu ispatlamak için google'dan bulduğu Guns 'N Roses şarkılarının isimlerini yazarak "odamda Guns N' Roses posteri asılı" kolpasını sıktı. Yandaş yazar Nagehan Alçı'nın rockçılığı da gazeteciliği gibi kolpa çıktı. Haybeci Nagehan'ın aceleci google'lamayla vardığı "Metallica'nın en iyi şarkısı Whiskey in the Jar"dır tesbiti sahte rockçı olduğunu ispatladı. Zira söz konusu eser Metallica'ya değil, halka ait anonim bir şarkıydı ve ilk Thin Lizzy meşhur etmişti  ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2021-01-10-12-56-33.png