Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı: Ünlü Otel Zinciri İflas Etti

Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı: Ünlü Otel Zinciri İflas Etti
1950 yılında kurulan Alkoçlar Oteller Grubu, aradan geçen 75 yıla yakın sürede Türkiye'nin turizm devleri arasına girerken, yaz mevsiminde geceliği on binlerce lirayı bulan oda fiyatlarına rağmen ünlü otel zinciri iflas bayrağını çekti. Mahkemenin iflasına karar verdiği 5 yıldızlı otellerin başında ise Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar bulunuyor.

Türkiye'de turizm, en önemli döviz kalemlerinden birini oluştururken, özellikle turistik lokasyonlarda döviz artışları gerekçe gösterilerek oda fiyatları gecelik on binlerce liraya ulaşabiliyor.

Bu kadar yüksek fiyatlara rağmen 2020 yılında başlayan pandemi ile çok sayıda şirketin mali dengesi bozulurken, bu kurumlar arasında yer alan 75 yıllık turizm devi Alkoçlar Oteller Grubu da uzun süredir iflas etmemek için mücadele veriyordu.

alkoc4.jpgMAHKEME İFLAS KARARI VERDİ

Mali kriz neticesinde konkordato talebinde bulunan şirket hakkında Mahkeme, 4 Nisan tarihinde iflas kararını açıkladı. İflas kararı neticesinde şirketin tasfiyesine başlanırken, 1950 yılında temeli atılan Alkoçlar Otelcilik bünyesinde Bursa Uludağ, Bodrum ve Antalya şehirlerinde olmak üzere 10’u aşkın otelin olduğu öğrenildi.

alkoc5.jpgŞİRKETİN BAŞINDA HÜLYA KOÇYİĞİT'İN DAMADI BULUNUYORDU

Tamamına yakını 5 yıldızlı otellerden oluşan Alkoçlar Oteller Grubu'nun başında ise Sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar bulunuyor.