Bakan Şimşek'ten KDV Yorumu: Artış Değil Düzenleme

Bakan Şimşek'ten KDV Yorumu: Artış Değil Düzenleme
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları ile ilgili bir açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yapılan değerlendirmede, Bakan Şimşek, lokanta ve kafelerde yüzde 10 olarak uygulanan KDV'nin yanlışlıkla yüzde 1 olarak gösterilmesine yönelik yapılan düzenlemelerin vergi istismarını engellemek amacı taşıdığını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıdadaki KDV istismarının önüne geçmek ve bu konudaki tereddütleri gidermek amacıyla yapılan düzenlemeye ilişkin, "KDV artışı yapılmadı. İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı." ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği"nde yapılan değişikliği, sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Şimşek, paylaşımında, "KDV artışı yapılmadı. İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren ve bizlere bilgi veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :