Dolar Sahipleri Ecel Terleri Dökecek: O Tarihte Resmen Başlıyor

Dolar Sahipleri Ecel Terleri Dökecek: O Tarihte Resmen Başlıyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Nisan'da yapacağı PPK toplantısında alınacak faiz kararı merak konusu olurken, AA'nın bu yöndeki beklenti anketi sonuçlandı. Yayınlanan raporda dolar sahiplerini yakından ilgilendiren faiz indirim kararlarının ne zaman alınacağına dair beklentilere yer verildi.

Haziran ayında yüzde 8.5 olan politika faizleri, ekonomi modelinde yapılan köklü değişiklik ile mart ayında yüzde 50 seviyesine çıkarıldı.

Aylardır kesintisiz şekilde süren parasal sıkılaşma sürecinde piyasalar, faizlerin sürpriz gelişmeler yaşanmaması halinde artırılmayacağı şeklinde görüş bildirirken, dolar sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

FAİZLER İNDİRİLECEK, DOLAR KURUNUN KADERİ DEĞİŞECEK

AA Finans'ın yaptığı PPK beklenti anketine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), 25 Nisan tarihinde yapacağı toplantıda faizler aynı bırakılacak. Raporda en dikkat çekici bölüm ise, politika faizinin yıl sonunda yüzde 36.5 seviyesine indirilmesi oldu.

dolar1.jpgBir başka deyişle TCMB, yıl sonuna kadar toplamda 850 baz puanlık indirim kararı yapacak. Atılacak bu adımlar, aynı zamanda dolar kuru için de yükselişi tetikleyebilecek hamleler olarak yorumlanabilir. Faiz indirimleri ile dolar kuru arasında korelasyon olduğunu belirten uzmanlar, ekonomik göstergelerde ciddi düzelmelerin görülmeden faiz indirimine gidilmesi halinde döviz tarafında sert yükselişlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Yıl sonuna kadar beklenen 850 baz puanlık faiz indiriminin periyodik olarak yapılması ve faiz indirim kararlarının aylara yayılması beklenirken, ilk faiz indirim kararı için muhtemel tarih ise Eylül ayı olarak dikkat çekiyor.