Elektrikli Otomobillerin Avantaj ve Dezavantajları...Elektrikli Arabaya Yatırım Yapmaya Değer mi?

Elektrikli Otomobillerin Avantaj ve Dezavantajları...Elektrikli Arabaya Yatırım Yapmaya Değer mi?
Çekici mi değil mi? İşte elektrikli araçlar hakkında bilmeniz gereken bazı bulgular ve sonuçlar. Elektrikli arabalar çevre dostudur çünkü emisyon üretmezler, bu da onları herkesin gözdesi yapar. Ancak elektrikli araçların avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurursanız yardımcı olur.

Elektrikli Arabaların Avantajları

En Temiz Ulaşım Yolu

elektrikli-araba3.jpg

Kendiniz için daha güvenli hale getiriyorsunuz ama aynı zamanda elektrikli otomobil kullanarak çevrenin korunmasına da yardımcı oluyorsunuz. Öte yandan, elektrikli araçlar çok az yerel kirlilik yayar ya da hiç yaymaz ve sera gazı emisyonlarını azaltma potansiyeline sahiptir. Elektrikli bir arabanın en iyi yanı, yeniden doldurmak için bir benzin istasyonunda durmanıza gerek olmamasıdır.

Çok Az Bakım Gerektirir

Elektrikli otomobil, aerodinamik motor sistemi sayesinde içten yanmalı motorlu bir araca göre daha az bakım gerektirir. Gerçekten de, mekanizmaları daha az hareketli parçaya sahiptir ve bu da önemli ölçüde daha az aşınma ve yıpranmaya neden olur. Aynı zamanda bir şanzımandan yoksundur ve yağ değişimi gerektirmez, bu da sürücüleri araç arızalarından veya araç bakım eksikliğinden kurtarır.

Elektrikli Araçlar Daha Güvenli

elektrikli-araba2.jpg

Elektrikli otomobiller, tıpkı benzinli otomobiller gibi, güvenebileceğiniz yüksek teknoloji destek sistemine sahiptir. Elektrikli araçlar, yolcu güvenliği için gerekli olan aynı test ve sürüş prosedürlerine tabi tutulur. Bir çarpışma durumunda hava yastıkları açılır ve aküye giden elektrik beslemesi kesilerek sürücü ve yolcuların daha fazla yaralanması önlenir. Elektrikli otomobillerin sıradan benzinli otomobiller kadar hızlı olmadığını ve hatta daha yavaş olabileceğini unutmayın, ancak her zaman dikkatli olmak en iyisidir.

Vergi İndirimlerine Hak Kazanacaksınız


Elektrikli bir aracın ilk sahibi olduğunuzu varsayalım. Bu durumda, yalnızca sıfır emisyonlu bir araba sürerek çevresel etkinizi azaltmak için bir vergi kredisi almaya hak kazanacaksınız. Marka ve modele göre vergi indirimi değişkenlik gösterebilir.Ellektronik otomobiller için vergi kredilerinde her zaman farklılık vardır, bu nedenle sorularınız için bir vergi uzmanıyla iletişime geçin.

Elektrikli Arabaların Dezavantajları

Üretim Süreci Önemli Bir Çevresel Etkiye Sahiptir


Lityum, kobalt ve grafit gibi nadir metaller elektrikli araba akülerinde bulunur. Öncelikle Güney Amerika, Çin ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen metallerin çıkarılması için su ve kimyasal madde gerekiyor. Otomobil aküsünün geri dönüşümü bu çevre sorununa uygulanabilir bir çözüm gibi görünse de, hala yeterince kullanılmamaktadır.

Yeniden Şarj Edilmesi Daha Uzun Sürer

elektrikli-araba1.jpg

Elektrikli aracınızı şarj etmek, normal bir arabayı benzin istasyonunda doldurmaktan önemli ölçüde daha uzun sürer, sadece birkaç dakika. Elektrikli araba motorlarının çoğu dört saat veya daha kısa sürede şarj olurken, bazıları 15 ila 20 saat kadar uzun sürüyor. Ancak piyasada şarj süresini yarıya indirdiğini iddia eden kitler var.

Menzil Kısıtlamaları

Elektrikli araçlar sınırlı bir menzile sahiptir ve bunun ötesine geçemez. Elektrikli arabaların çoğu 100 kilometrelik bir menzile sahip. Uzun bir yolculuğa çıkmak isteyen biri için yedek pil gereklidir. Ancak elektrikli araçların menzilini genişletmek için çalışmalar sürüyor.

Satış Değeri

Bir araba, sahip olacağınız en değer kaybeden öğedir ve bu, elektrikli bir araçtan daha kesindir. Daha eski elektrikli otomobil modelleri, sahiplerinin teknoloji ilerledikçe piyasada olacaklarını umdukları kadar arzu edilmeyebilir, bu da yükseltme yapmak istediğinizde eski tekerleklerinizi satarken nakit paranızın kalmayabileceği anlamına gelir.

Elektrikli Arabaya Yatırım Yapmaya Değer mi?

Elektrikli araçlar yollarımızda her yerde bulunur hale geliyor ki bu hiç de şaşırtıcı değil. Elektrikli araba kullanmanın ve elektrikli araba sahibi olmanın birçok uzun vadeli avantajı olsa da, daha yüksek peşin fiyat ve geciken altyapı, birçok insanı direksiyona geçmekten caydırabilir.