Erdoğan'dan zam bekleyen emekliye soğuk duş

Son dakika haberi... AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa mitinginde konuştu. Erdoğan, zam bekleyen emeklileri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama daha yaptı.

Emekliler en düşük maaş olan 10 bin TL ile geçinmeye çalışıyor. Hayat pahalılığının bellerini büktüğü emeklilerin gözü kulağı maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağındaydı... Emekliye kötü haberi bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Erdoğan, emekli maaşına zam için Temmuz ayını işaret etti.

Erdoğan, partisinin Bursa mitinginde şunları söyledi:
"Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Önümüzdeki Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız 6000 ek göstergesi ilave edilmesi uygulaması genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Yılın ikinci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz.

Küçük enafın prim gün sayısındaki adaletsizliği giderecek önümüzdeki dönemde buna göre adım atacağız. Milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözlerin takibini yapıp yerine getireceğiz. Ekonomi programını kararlılıkla sürdürüp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz.

Emekli maaşlarında, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşım sonuna kadar haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız."

EMEKLİLER YILDA 2 KEZ ZAM ALIYOR

Memur ve memur emeklileri ile SGK ve BAĞ-KUR emeklileri yılda 2 kez zam alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında alınan bu zamlar toplu sözleşme ile belirleniyor.