Tekstil Camiasının Devleri Ekonomik Krizle Boğuşuyor! Yılların Şirketi İflas Bayrağını Çekti

Tekstil Camiasının Devleri Ekonomik Krizle Boğuşuyor! Yılların Şirketi İflas Bayrağını Çekti
Ekonomik krizle boğuşan firmalar iflasın eşiğinde… Şirketler krizle mücadele kapsamında küçülmeye gidiyor, işçi çıkarmanın fayda etmediği kadar büyük krizler ise iflasla sonuçlanıyor. Bursa merkezli Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iflasını açıkladı.

Büyük küçük demeden tüm şirketlerin enflasyonla mücadelesi sürüyor. Firmaları günden güne daha şiddetli dalgalarla vuran ekonomik son birkaç yıl içerisinde büyük şirketlerin iflas bayrağını çekmesine neden oldu. Bursa merkezli Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de iflasını duyuran şirketlerin arasına girdi.

Borç yükü altında ezilen şirket, Nilüfer’deki merkezinden konkordato talep etmiş, ancak Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedilerek iflas kararı verilmişti. Mahkemenin 16 Nisan 2024 tarihli kararı ile resmi olarak iflası tescil edildi ve işlemler aynı gün başladı.

fbdg.jpg

KÜRESEL KRİZİN TEKSTİL SEKTÖRÜNDEKİ YANSIMALARI

Küresel ekonomik krizin Türkiye’deki tekstil sektörünü de vurduğu görülüyor. Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflası, sektörün bu zorlu sürecinde yaşanan sıkıntıların bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.