Türk helva markası o ülkede marketlerden toplatılıyor! Türkiye'de satılan ürünlerine ne olacak?

Türk helva markası o ülkede marketlerden toplatılıyor! Türkiye'de satılan ürünlerine ne olacak?
Son günlerde birbiri ardına haber olan gıda güvenliğini tehdit eden eden ürünlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'de üretilen bir helva markasına ait ürün Almanya'da marketlerden toplatılması kararı alındı.

Gıda güvenliği hakkında en son haber, İngiliz hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever, Magnum Bademli dondurma çubuklarında plastik ve metal parçaları olabileceği endişesi nedeniyle acil bir geri çekme çağrısı yaptı.

Almanya'dan gelen bir haber ise son kullanma tarihi 11 Eylül 2025 olan Tunas Helva markalı Kakolu Krelva Tahin Helvası'nı satın alan fıstık ve fındık alerjisi olan tüketicileri ilgilendiriyor.

Neden Geri Toplanıyor?

Tunas Helva'nın Kakolu Krelva Tahin Helvası'nda fıstık ve fındık alerjisi olan tüketiciler için kritik önem taşıyan uyarı etiketi eksik olduğu tespit edildi. Bu durum, alerjisi olanlar için ciddi sağlık riski oluşturabilir.

Geri Toplama İşlemi Nasıl Gerçekleşecek?

Tunas Helva, bu ürünün tüm marketlerden geri toplatılması için harekete geçti. Ürünü satın alan fıstık ve fındık alerjisi olan tüketiciler, fatura ibraz etmeden satın aldıkları noktalara ürünü iade edebilecek.

Söz konusu geri çağırmadan etkilenen ürünün bilgiler şu şekilde:

Ürün Kodu: TUNAS Kakaolu Krelva Helva Tahin
İçerik: 350 g
Son kullanma tarihi: 11 Eylül 2025
Parti: 110923-03