Yarısını Katar Satın Almıştı! Türk Savunma Sanayii Devinden Yeni Hamle

Yarısını Katar Satın Almıştı! Türk Savunma Sanayii Devinden Yeni Hamle
Katar, Türk savunma sanayi devi BMC'nin yarısını yıllar önce satın almıştı. Ülke Suudi Arabistan'la ortak yatırım planlıyor.

BMC'ye 10 sene önce ortak olan Katar Ordusuna bağlı savunma sanayii şirketi Barzan Holding'den sürpriz bir karar geldi.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre, 10 yıl önce Katar Ordusu, BMC’ye ortak olmuştu. 2016 yılında yeniden yapılanma süreci yaşandı ve o yıl kurulan Katar devletine bağlı savunma şirketi Barzan Holding, BMC ile ortaklığı sürdürdü.

Barzan Holding’in CEO Yardımcısı Mohammad Al Marri’nin uluslararası medyaya verdiği röportajda, yüksek teknolojiye yönelik çalışmalara odaklandıklarını, ABD merkezli uzay kuruluşu SpinLaunch'a yaptığı "ortak yatırım" içinde olduklarından bahsediyordu. Ülker'in yazısına göre Katar yönetiminin BMC ile ilgili yeni planları var.

Al Marri, BMC'nin üretimi olan yeni 8×8'in en son versiyon olduğunu dile getirerek, ”Suudi Arabistan, BAE, Katar gibi komşu ülkelerden ve Türk ordusundan büyük ilgi var" dedi.

CEO yardımcısı açıkladı

Al Marri, “BMC'nin Suudi Arabistan'daki üretimi yerelleştirmek için Suudi Arabistan ile mutabakat zaptı imzaladı. Katar’da da bir montaj tesisi açmayı düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.