Meclis'te İsrail Kavgası: CHP'li Ağbaba, AKP Grubuna Sert Sözlerle Yüklendi

Meclis'te İsrail Kavgası: CHP'li Ağbaba, AKP Grubuna Sert Sözlerle Yüklendi
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP iktidarının İsrail politikalarında ikiyüzlü davrandığını belirten bir konuşma yaparken, Meclis'te tansiyon gerildi. AKP sıraları ve CHP sıraları birbirine müdahalelerde bulunurken, TBMM'de taraflar arasında uzun süren laf dalaşları yaşandı.

AKP'nin tüm tepkilere rağmen İsrail ile aylarca ticaretini sürdürmesi, kamuoyunda yeni tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

AĞBABA'NIN SÖZLERİ AKP GRUBUNU ÇILDIRTTI

Son olarak AKP'nin İsrail politikalarındaki ikircikli tavrını 'ikiyüzlülük' olarak değerlendiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'ye yönelik Meclis kürsüsünden sert eleştirilerde bulundu. Ağbaba'nın açıklamalarına AKP sıralarından sert tepkiler gelirken, konuşma sonrası tansiyonun yükseldiği Meclis'te iktidar ve muhalefet sıraları birbirine girdi.

Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaret yaptığına yönelik evrakları TBMM kürsüsüne getirerek, Meclis sıralarına "Yatacak yeriniz yok. İkiyüzlüler. Bir yandan Gazze için gözyaşı döküp, bir yandan da İsrail jetlerine yakıt taşıyorsunuz. Yazıklar olsun bu ikiyüzlülüğe" ifadeleriyle yüklendi.

ÖZLEM ZENGİN YANIT VERDİ

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ağbaba'nın açıklamaları sonrasında kürsüye gelerek söylenenlere yanıt verdi. CHP'nin İsrail'i kınamadığını ve asıl faili gizlediğini iddia eden Zengin, AKP iktidarının Filistin'e tam destek verdiğini söyledi.