İliç'teki Maden Faciasında Son Dakika Gelişmesi

İliç'te Arama Çalışmaları Sürüyor! Araç İçindeki 1 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı. Cansız bededine ulaşılan kişinin kimliği belli oldu.

Erzincan'daki maden faciasında arama çalışmaları sürüyor. Arama çalışmaları kapsamında içinde iki kişinin bulunduğu otomobil Sabırlı Deresi mevkiinde bulundu. Araç içindeki bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen facianın ardından toprak altında bir otomobil bulundu. Otomobilin içerisinden cansız beden çıkarıldı.

Sabırlı Deresi bölgesinde bulunan otomobille ilgili çalışma başlatıldı. Bölgeye gelen cumhuriyet savcısı inceleme başlatırken, AFAD ekipleri de bulunan otomobilin çıkartılması için çalışmalarını sürdürüyor.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Toprak altından cenazesi çıkarılan işçinin evli ve 2 çocuk babası Adnan Keklik olduğu belirlendi. İliç ilçesi doğumlu olduğu öğrenilen Keklik'in burada toprağa verileceği öğrenildi.

BAKAN BAYRAKTAR SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Bayraktar, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde bu sabah bir işçi kardeşimize daha ulaştık. Kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm canlarımıza ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.