Kılıçdaroğlu, sel bölgesinde: Bilindiği halde önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir

Kılıçdaroğlu, sel bölgesinde: Bilindiği halde önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir
CHP Lideri Kılıçdaroğlu sel felaketinin yaşandığı Abana ve Çatalzeytin ilçelerine giderek incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Nasıl dere kenarlarına yapılaşma izni verilir? Belediye Başkanlarının ders çıkarması lazım" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Bu bölge için 2019 yılında sel, taşkın raporu hazırlanmış. Bilindiği halde önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir” dedi. Yağmurun selin geldiğinin belli olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Karadeniz yüz yıllardır bu gerçeği yaşıyor. Nasıl dere kenarlarına yapılaşma izni verilir? Belediye Başkanlarının ders çıkarması lazım" dedi.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, arama kurtarma ekiplerine kolaylıklar dileyerek yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

vhjgjvhnm.jpg

Çatalzeytin ilçesinin Sinop'un Türkeli ilçesiyle bağlantısını sağlayan ve su taşkını nedeniyle yıkılan il sınırı konumundaki Çayağzı Köprüsü'nde inceleme yapan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, ilçe halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Böyle günlerde dayanışma içinde olunması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Vatanımız bir, bayrağımız bir dolayısıyla birlikte yaraları sarmak zorundayız. Biz elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermek zorundayız. Bizim de görevimiz her türlü desteği vermektir. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz de diğer pek çok belediyemiz de burada görev yapıyor. Eğer bizim yapabileceğimiz bir şey olursa da beldenin emrindeyiz" diye konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu eşlik etti

İncelemelerin ardından Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı. Kılıçdaroğlu'na, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Grup Başkanvekili Engin Altay ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

'Dere kenarlarına nasıl yapılaşma izni verilir? Başkanların ders çıkarması lazım'

"Dere kenarlarında yapılaşmaya izin vermemek lazım. Sekiz katlı bina çökmüş, yanındaki yurt binası çökmüş. Bu selin geldiği, yağmurun yağdığı belli. Karadeniz yüz yıllardır bu gerçeği yaşıyor. Nasıl dere kenarlarına yapılaşma izni verilir? Belediye Başkanlarının ders çıkarması lazım. Bozkurtlulara geçmiş olsun, Allahtan rahmet diliyoruz, yaralarımızı müşterek sarıyoruz.

Yaraları sarmak için A partisi B partisi diye bakmıyoruz. Bu ülkede kim olursa olsun birlikte yaşıyorsak o sorunları çözmek hepimizin ortak görevidir. Belediye başkanı da bunu doğru kabul etti. İnşallah Türkiye gerekli önlemleri zamanında alır, felaketi bilerek önceden alır ve can kayıpları yaşamayız. Bu konuda herkesi duyarlılığa davet ediyorum"

AA

Etiketler :