AKP'den emeklilere büyük oyun: Bakan Işıkhan 'müjde' diye sunmuştu ama ses soluk çıkmadı! SGK uzmanından tepki: Hani nerede?

AKP'den emeklilere büyük oyun: Bakan Işıkhan 'müjde' diye sunmuştu ama ses soluk çıkmadı! SGK uzmanından tepki: Hani nerede?
Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, yerel seçimlerin öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'müjde' olarak sunduğu 'emeklilere özel indirimler' açıklamasına gönderme yaptı. Tezel, "Emeklilere büyük indirim diye yuttururuz dediğiniz indirimler nerede" diye sordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 31 Mart yerel seçimlerinden önce AKP Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde "emeklilere özel indirimler" geleceğini açıklamıştı. Işıkhan, "Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz" demişti.

Işıkhan, "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız.
Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız" siye konuşmuştu.

"EMEKLİLERE İNDİRİMLER NEREDE?"

Yerel seçimler de bitti, AKP seçimde hezimete uğradı. Işıkhan'ın bu açıklamalarına ilişkin henüz somut bir adım atılmadı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, duruma tepkji gösterdi. Tezel, "Hani yemediler diye emeklilere büyük indirim diye yuttururuz dediğiniz indirimler nerede?" diye sordu.